Rétromobile 2018: Youngtimers για να ανακαλύψεις τη γαλλική ιστορία

Rétromobile 2018: Youngtimers για να ανακαλύψεις τη γαλλική ιστορία

Τον προσεχή Φεβρουάριο, στη Rétromobile 2018, έξι Youngtimers θα δώσουν το νεότερο στίγμα της κλασικής γαλλικής αυτοκίνησης.

Το φαινόμενο των «Youngtimers» ισχυροποιήθηκε στη δεκαετία ’00 για να φτάσει σήμερα στο απόγειό του, με αυτοκίνητα που κάποιες φορές αγγίζουν ποσά που ισοφαρίζουν αντίστοιχα κλασικών του ’70 και του ’80.

Το Σαλόνι Κλασικού Αυτοκινήτου Rétromobile, στις 7 με 11 Φεβρουαρίου στο Paris Expo, θα κάνει μια εκ νέου επιστροφή με τους συναδέλφους του περιοδικού «Youngtimers» που ετοίμασαν έξι γαλλικά εμβληματικά μοντέλα.

Ούτε πολύ πρόσφατο ούτε πολύ παλιό, το Youngtimers αποτελεί ένα γοητευτικό μέσο για το κοινό του. Η δυνατότητα να βρεις προσιτά μοντέλα, η δυνατότητα στην πρόσβαση όχι πολύπλοκων κατασκευών, η (ξανα)ανακάλυψη των χαμένων αισθήσεων ενός παρελθόντος όχι απαραίτητα πολύ μακρινού, προσελκύουν τους οπαδούς των Youngtimers. Εκείνους που ήθελαν να συναντηθούν στη Rétromobile στις αρχές Φεβρουαρίου για μια ειδική έκθεση, σε συνεργασία με το περιοδικό Youngtimers.

Οι διοργανωτές επικεντρώνονται στο προσεχές Σαλόνι αποκλειστικά στο παρελθόν του γαλλικού αυτοκινήτου. Έξι αυτοκίνητα από διαφορετικές εποχές και κάποιες φορές εντελώς αντίθετης φιλοσοφίας θα βρεθούν μαζί στη Rétromobile 2018, τέρποντας τους λάτρεις της γαλλικής σχολής.

Από το εκπληκτικό Matra Bagheera με τρία εμπρός καθίσματα στην περιπέτεια της Venturi, διά μέσου του Renault Supercinq Baccara, θα υπάρχουν αυτοκίνητα για περίπου όλα τα γούστα. Όλα τους σε άψογη κατάσταση προς τέρψιν αυτών που επιθμούν να ξαναβουτήξουν στα παλιά βιβλία της γαλλικής αυτοκίνησης.

Ορίστε και η λίστα όλων των Youngtimers της Rétromobile 2018: Citroën CX Prestige, Matra Bagheera «Courrèges», Peugeot 406 Coupé, Renault Supercinq Baccara, Renault Avantime και Venturi.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube