Πωλείται Ferrari 400 Superamerica SWB Coupé Aerodinamico 1961

Πωλείται Ferrari 400 Superamerica SWB Coupé Aerodinamico 1961

Αλλά μην συνωθείσθε όλοι στη δημοπρασία των RM Sotheby's. Εκτός κι αν έχετε στην καβάντζα τουλάχιστον τέσσερα εκατομμυριάκια…

Οι κλασικές Ferrari των 50s και των 60s βρίσκονται σταθερά στις ψηλότερες θέσεις ενδιαφέροντος μεταξύ των εύπορων συλλεκτών.

Αυτοκίνητα όπως μοντέλα των σειρών 250 και 275, αλλάζουν χέρια έναντι κάμποσων εκατομμυρίων ευρώ. Η κουπέ Superamerica που βλέπετε εδώ δεν θα πουληθεί τόσο ακριβά όσο μια 250 GTO ή μια LM, μια Testa Rossa ή μια California Spider. Αλλά θα ισοφαρίσει σαφώς την τιμή μια διθέσιας 330GTS, όταν το σφυρί του δημοπράτη την κατακυρώσει στο πλειοδότη.

Και αυτό διότι η περίπτωσή μας αφορά μία από τις 32 Ferrari 400 Superamerica SWB Coupé Aerodinamico που κατασκευάστηκαν από το 1959 έως το 1961. Το αυτοκίνητο βασίζεται στην 400 Superamerica που έφτιαξε το Maranello ειδικά για την αμερικανική αγορά και συνολικά κατασκευάστηκε σε 47 κομμάτια (κουπέ σπάιντερ και καμπριολέ σε κάστομ αμάξωμα του Pininfarina), εκ των οποίων τα 32 ήταν η έκδοση Coupé Aerodinamico. Κάτω από το μακρύ καπό κρυβόταν ένα μικρότερο 4λιτρο μοτέρ V12 Colombo, από το 5λιτρο της 410 Superamerica που αντικατέστησε, αλλά το ίδιο ισχυρό. Κάτω από το μακρύ καπό κρυβόταν ένα μικρότερο 4λιτρο μοτέρ V12 Colombo, από το 5λιτρο της 410 Superamerica που αντικατέστησε, αλλά το ίδιο ισχυρό.  

Με ισχύ 340 άλογα και την πατίνα του cavallino rampante μετουσιωμένη σε ένα grand tourer, η 400 Superamerica SWB Coupé Aerodinamico θα λέγαμε ήταν ό,τι ισχυρότερο μπορούσε να αγοράσει κάποιος για υψηλό τουρισμό. Ένα αυτοκίνητο που καλείτο να καλύψει παντός είδους προδιαγραφές, σπορτίβ, πολυτέλειας και μοναδικότητας, θα μπορούσε να ζητήσεις ένας σταρ του Hollywood.

Όλες οι πράξεις που έχουμε δει στο παρελθόν και αφορούσαν το αυτοκίνητο αυτό, στοίχισαν κάμποσα εκατομμύρια. Μόνο οι RM Sotheby's έχουν δημοπρατήσει στο παρελθόν έξι αυτοκίνητα τα τελευταία τρία χρόνια με την τιμή τους να ξεκινά από τα 2,5+ εκατ. το 2013 και σπάει το φράγμα των τεσσάρων νωρίτερα εφέτος. Το δείγμα που βλέπετε βρίσκεται σε άψογη κατάσταση, όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες της Karissa Hosek που τράβηξε για λογαριασμό των RM Sotheby's. Ως εκ τούτου, η εκτίμηση είναι ότι αυτό το κομμάτι θα πιάσει σαφώς πάνω από τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, όταν το σφυρί το δημοπράτη το κατακυρώσει στον πλειοδότη στη δημοπρασία που θα γίνει στο Scottsdale της Arizona στις 19 και 20 Ιανουαρίου 2017.

[Πηγή RM Sotheby's - Φωτογραφία Karissa Hosek/RM Sotheby's]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube