Ολοκληρώθηκε σήμερα το Tour Amical 2014 [video]

Ολοκληρώθηκε σήμερα το Tour Amical 2014 [video]

Συνολικά 172 ιστορικά αυτοκίνητα από το Βέλγιο γνώρισαν ένα μεγάλο μέρος της Ελλάδας, ενώ επισκέφτηκαν και την πίστα των Μεγάρων.

Το Tour Amical συγκεντρώνει πολλά ιστορικά μοντέλα αυτοκινήτων από το Βέλγιο για ένα ταξίδι σε μια διαφορετική χώρα κάθε χρόνο. Και ο προορισμός του Tour Amical 2014 ήταν η χώρα μας.

Οι 344 συμμετέχοντες έφτασαν με αεροπλάνο στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 8 Μαΐου, όπου τους περίμεναν τα 172 αυτοκίνητα. Το πολύχρωμο κονβόι χωρίστηκε σε τέσσερις ομάδες και πέρασε μεταξύ άλλων από τα Μετέωρα, τους Δελφούς και την Αρχαία Ολυμπία για να καταλήξει τελικά χτες βράδυ και πάλι στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στη νέα παραλία, όπου πραγματοποιήθηκε ο τερματισμός.

Το περασμένο Σάββατο τα αυτοκίνητα βρέθηκαν στην Αθήνα, όπου από το μεσημέρι και μετά ήταν παραταγμένα μπροστά στο Καλλιμάρμαρο. Το ενδιαφέρον είναι ότι το ίδιο πρωί έκαναν μερικούς γύρους στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων, όπως φαίνεται στο παρακάτω video.

Θυμίζουμε ότι η πίστα των Μεγάρων είχε σταματήσει να λειτουργεί στο τέλος του 2013, μετά από τον χαμό ενός αναβάτη σε trackday μοτοσυκλετών. Παρότι δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά των υπευθύνων της πίστας, η ύπαρξη του παραπάνω video επιβεβαιώνει ότι λειτουργεί και πάλι, οπότε μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα φιλοξενήσει με επιτυχία τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για εκεί μέσα στον Ιούνιο και ότι δεν θα χαθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας.

[Πηγή: Visit Greece / Φωτογραφία: Garage Stories]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube