Στον αέρα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2014

Στον αέρα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2014

Τρεις μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ανακοινώθηκε ότι το αεροδρόμιο της Τρίπολης δεν είναι διαθέσιμο για τον πρώτο αγώνα.

Ο πρώτος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας ήταν να διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 12-13 Απριλίου στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης. Όμως η πίστα τελικά δεν είναι διαθέσιμη και εναλλακτική λύση δεν υπάρχει, οπότε αναβάλλεται επ’ αόριστον.

Εμείς οι Έλληνες έχουμε τη φήμη ότι αφήνουμε τα πάντα για την τελευταία στιγμή, αλλά αυτό μάλλον παραπάει. Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 9 Απριλίου, τρεις μέρες πριν από τον αγώνα, αναφέρει ότι «το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο δεν μπορεί να δεχθεί αγώνα, λόγω κατάταξης νεοσύλλεκτων».

Φαίνεται μάλιστα ότι δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί κάποιος αγώνας σύντομα στον ίδιο χώρο αφού «ακολουθεί η περίοδος του Πάσχα, ενώ στη συνέχεια υπάρχουν δεσμεύσεις για άλλες διοργανώσεις, εκλογές και περίοδος πυρασφάλειας». Με την πίστα των Μεγάρων να μην έχει πλέον άδεια λειτουργίας και αυτή των Σερρών να διαθέτει ακατάλληλη άσφαλτο, προκύπτουν ερωτηματικά για το αν μπορεί να γίνει οπουδήποτε στην Ελλάδα κάποιος αγώνας Ταχύτητας σήμερα.

Η Ομοσπονδία αναφέρει πάντως ότι από την πλευρά της καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αδειοδοτηθεί και πάλι το Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων και να πραγματοποιηθούν κάποιοι αγώνες ταχύτητας εκεί, πριν χαθεί κάθε ελπίδα για το φετινό Πρωτάθλημα Ταχύτητας.



[Πηγή: Ο.Μ.Α.Ε.]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube