Μια Alfa Romeo 75 Turbo Evoluzione IMSA στο σφυρί

Μια Alfa Romeo 75 Turbo Evoluzione IMSA στο σφυρί

Αυτή η υπέροχη αγωνιστική Alfa Romeo 75 που «υπηρέτησε» στην Alfa Corse μπορεί να γίνει δική σου για €120 χιλιάρικα.

H Alfa Romeo βρίσκεται στην αυτοκινητική πιάτσα για περίπου έναν αιώνα που κατά τη διάρκειά μαστόρεψε μερικά από τα καλύτερα αγωνιστικά αυτοκίνητα στον κόσμο.

Κάποιοι ίσως περιορίσουν τη μεγάλη λάμψη της στους αγώνες στα προπολεμικά χρόνια, αλλά ακόμα και στα πέτρινα χρόνια της δεκαετίας του ’80 έβγαλε, λίγα είναι η αλήθεια, τρομερά μηχανήματα. Όπως για παράδειγμα, αυτή την 75 Turbo Evoluzione IMSA που θα δημοπρατηθεί την Παρασκευή στο RM Sotheby's Duemila Ruote.

Πρόκειται για ένα εργοστασιακό αγωνιστικό κομμάτι της πισωκίνητης μπερλίνας 75. Στην ουσία, η 75 Turbo Evoluzione ισοδυναμούσε με την M3 E30 και, παρόλο που δεν γνώρισε την ίδια επιτυχία με το αντίπαλο δέος της BMW, αποτελεί ένα σημαντικό και ωραίο κομμάτι της ιστορίας των αυτοκινήτων τουρισμού.



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Σε δημοπρασία συλλογή 430 αυτοκινήτων στην Duemila Ruote 2016

Αντί η Alfa να χρησιμοποιήσει τον V6 της 75, για το αγωνιστικό της αποφάσισε να βγάλει στην έκδοση Evoluzione τα κοντά 400 άλογα που χρειαζόταν από το κλασικό της 4κύλινδρο bi-albero. Η Alfa κατασκεύασε λοιπόν και 500 street legal κομμάτια από την 75 Evoluzione, όσα χρειαζόταν για την ομολογκασιόν, τα οποία φυσικά και έγιναν συλλεκτικά ζητούμενα

Δυστυχώς, για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν διατίθεται αγωνιστικό ιστορικό, αλλά τo ταμπελάκι που είναι πριτσινωμένο στο σασί αποδεικνύει ότι προετοιμαζόταν από την επίσημη αγωνιστική ομάδα της Alfa Romeo, την Alfa Corse.



Όταν σε δύο μέρες αυτή η 75 μπει κάτω από το σφυρί του δημοπράτη, οι RM Sotheby's εκτιμούν ότι ο πλειοδότης θα δώσει ανάμεσα στις €100.000 με €120.000. Μπόλικα λεφτά, δεν λέω, αλλά λιγότερα απ’ ό,τι θα δίνατε για μια αγωνιστική M3 της ίδιας περιόδου. 

[Πηγή RM Sotheby's]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube