Σε δημοπρασία συλλογή 430 αυτοκινήτων (!)

Σε δημοπρασία συλλογή 430 αυτοκινήτων (!)

Η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή αυτοκινήτων που έχει διατεθεί ποτέ προς πώληση στην Ευρώπη θα δημοπρατηθεί από τον οίκο RM Sotheby’s.

Πολλοί συλλέκτες ιστορικών αυτοκινήτων έχουν στην κατοχή τους εκατοντάδες μοντέλα, αλλά σπάνια βγάζουν ολόκληρη τη συλλογή τους στο σφυρί σε μία δημοπρασία.

Αυτό όμως αποφάσισε να κάνει ο τυχερός ιδιοκτήτης 430 ξεχωριστών ιστορικών μοντέλων, τα οποία θα διαθέσει όλα μαζί σε μία δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s. Θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη συλλογή αυτοκινήτων που θα έχει διατεθεί μονομιάς σε ευρωπαϊκό έδαφος. Μια συλλογή που περιλαμβάνει πάνω από... 60 Porsche 911 και 21 Jaguar E-type, αλλά πολλές Bentley, Rolls-Royce και Aston Martin.

Στη συλλογή υπάρχουν θρυλικά supercars όπως η Bugatti EB110, η Porsche 959 και η Ferrari F40, πιο σύγχρονες σπορ κατασκευές όπως η Maserati MC12, το Ford GT και η Porsche Carrera GT, αλλά και σπάνια ιστορικά μοντέλα όπως η μία εκ των εννιά Ferrari 275 GTB/6C με αλουμινένιο αμάξωμα κ.ά. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω θα δοθούν χωρίς ελάχιστη τιμή  (no reserve).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στο «σφυρί» συλλογή 23 αυτοκινήτων με αξία €58 εκατ. [video]

Η δημοπρασία, που θα πραγματοποιηθεί από τον RM Sotheby’s στις 25-27 Νοεμβρίου 2016 στο πλαίσιο της έκθεσης Milano AutoClassica, ονομάζεται Duemila Ruote, δηλαδή «2.000 τροχοί». Και πράγματι περίπου τόσοι θα κυλήσουν εκείνη την ημέρα, αφού εκτός από τα 430 αυτοκίνητα που αναφέραμε η συλλογή περιλαμβάνει και 150 μοτοσυκλέτες. Υπάρχουν ακόμα 60 σκάφη και εκατοντάδες παιχνίδια, αναμνηστικά και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με την αυτοκίνηση.

[Πηγή: Classic Driver]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube