Land Rover: Ένα γιγάντιο αλπικό Defender

Land Rover: Ένα γιγάντιο αλπικό Defender

Με την ευκαιρία των 70 χρόνων του, η Land Rover ζήτησε από έναν καλλιτέχνη να σκιτσάρει το θρυλικό Defender σε μια πλαγιά των Άλπεων!

Σε λίγες μέρες, η Land Rover θα γιορτάσει τα 70ά γενέθλιά του. Η Series I, το πρώτο μοντέλο της φίρμας, ντεμπουτάρισε στις 30 Απριλίου του 1948 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Άμστερνταμ.

Πολλά events σχεδιάζονται από τη βρετανική εταιρεία για να αναδείξουν και να γιορτάσουν εκείνη την ημέρα. Πριν από λίγες εβδομάδες, η φίρμα παρουσίασε για παράδειγμα μια νέα έκδοση του Defender με κινητήρα V8, παρόλο που το μοντέλο έχει «συνταξιοδοτηθεί» από τον κατάλογο εδώ και αρκετά χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Land Rover Series I R01 80” 1948-1951 [video]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To τελευταίο Land Rover Defender [αποκλειστικές φωτογραφίες]

Για να ανακηρύξει την 30ή Απριλίου 2018 ως «Παγκόσμια Ημέρα Land Rover», ο κατασκευαστής είχε την εξής πρωτότυπη ιδέα: Να σχεδιάζει μια γιγαντιαία σιλουέτα του διάσημου off-roader στο χιόνι. Αυτό έχει μια ιστορική βάση: Αποτελεί μια υπενθύμιση για το πρώτο σκίτσο που είχε κάνει ο Maurice Wilks, επικεφαλής μηχανολόγος της Land Rover, για να παρουσιάσει την ιδέα του μοντέλου στον αδελφό του, Spencer, γενικό διευθυντή της φίρμας. Μόνο που τότε ήταν στην άμμο στο Red Wharf Bay, μια παραλία δυτικά του Λίβερπουλ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Λάσπη, πέτρες και γκλαμουριά: 70 χρόνια Land Rover Defender

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Land Rover: Αποκατάσταση του ορίτζιναλ Series I R01 [video]


H Land Rover επέλεξε το χιόνι αυτή τη φορά, έναν τρόπο υπενθύμισης εκείνου του ιστορικού γεγονότος, αλλά και έναν τρόπο για να συμβολίσει ότι το Defender είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ακραίες καταστάσεις. Ο Βρετανός κατασκευαστής αποτάθηκε σε ένα καλλιτέχνη που ειδικεύεται στο σχέδιο πάνω στο χιόνι, τον Simon Beck. Με τα χιονοπέδιλα του, σχημάτισε το σκαρίφημα του Defender στην πλαγιά ενός βουνού που βρίσκεται στη La Plagne, στις γαλλικές Άλπεις. Σχεδίασε λοιπόν μια σιλουέτα μήκους 250 m που για να τη σχηματίσει έκανε 20.894 βήματα, βαδίζοντας επί 16,5 km! Κάτι που σαφώς δεν είναι και πολύ εύκολο σε 2.700 m υψόμετρο!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube