Land Rover: Αποκατάσταση του ορίτζιναλ Series I R01 [video]

Land Rover: Αποκατάσταση του ορίτζιναλ Series I R01 [video]

Η Land Rover ξεκίνησε την αποκατάσταση ενός από τα πρώτα πρωτότυπα του Series I R01 80” του 1948, μνημονεύοντας την 70ή επέτειο της φίρμας.

Το κοινό είδε για πρώτη φορά το Series I R01, το εμβληματικό off-roader της Land Rover και γεννήτορα του Defender, το 1948 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Amsterdam, όπου εκτέθηκαν τρία από τα μοντέλα προ-παραγωγής.

Ένα από αυτά τα σπάνια κομμάτια, που είναι και ο «ήρωάς» μας, παρέμεινε στην κυκλοφορία μέχρι τα ’60s και στη συνέχεια παρέμεινε σε ένα υπόστεγο στην Ουαλία μέχρι τη δεκαετία του ’80. Κάποιος που αντιλήφθηκε περί τίνος πρόκειται και κατάλαβε τη σημαντικότητά του, το διέσωσε προκειμένου να το αποκαταστήσει, αλλά και πάλι κατέληξε να «αναπαύεται» σιωπηλό σε ένα κήπο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Land Rover Series I R01 80” 1948-1951 [video]

Κατά ένα εκπληκτικό τρόπο, ανακαλύφθηκε εκ νέου το 2016, λίγα μόνο χιλιόμετρα μακρύτερα από το μέρος όπου κατασκευάστηκε, το Solihull, στην Αγγλία. Και η Land Rover βούτηξε στα παλιά κιτάπια της για να βρει το ιστορικό της ιδιοκτησίας του.



Σε ένα πρότζεκτ, που η Land Rover αποκαλεί την πιο μεγάλη πρόκλησή της μέχρι σήμερα, θα υποβληθεί σε ενός είδους συντήρηση αντί για μια «νέα» αποκατάσταση, έτσι ώστε η πατίνα του χρόνου να παγώσει πάνω του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ To τελευταίο Land Rover Defender [αποκλειστικές φωτογραφίες]

Το πρότζεκτ θα αναληφθεί από την ίδια ομάδα του προγράμματος Land Rover Series I Reborn και, αφού ολοκληρωθεί, θα καθίσει αναμφίβολα δίπλα στο «Huey». -το πρώτο Land Rover προ-παραγωγής-, ως μέρος του εκθεσιακού χώρου Classic Works της Jaguar Land Rover.



Οι διαφορές μεταξύ του πρωτοτύπου και του μοντέλου παραγωγής είναι ελάχιστες, περιλαμβάνοντας μια αποσπώμενη «μπανιέρα» στην καρότσα, πιο λεπτά αλουμινένια πάνελ και γαλβανισμένο σασί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Λάσπη, πέτρες και γκλαμουριά: 70 χρόνια Land Rover Defender

Το μαζικής παραγωγής Series I R01 κατασκευαζόταν για δέκα χρόνια, αρχικά με 1.600άρι μοτέρ 51 ίππων και αργότερα και δίλιτρο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Η Land Rover ξαναφτιάχνει το κλασικό Defender! [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube