H Jaguar-Land Rover αγοράζει συλλογή 543 αυτοκινήτων [video]

H Jaguar-Land Rover αγοράζει συλλογή 543 αυτοκινήτων [video]

Η πλούσια συλλογή του James Hull βγήκε προς πώληση και τα αποκλειστικά βρετανικά αυτοκίνητα που περιλαμβάνει πέρασαν στα χέρια της JLR.

Σπάνια βγαίνει προς πώληση μια ολόκληρη συλλογή με εκατοντάδες ιστορικά αυτοκίνητα. Και ειδικά όταν αυτή περιλαμβάνει τα σημαντικότερα βρετανικά μοντέλα της ιστορίας πρέπει μια βρετανική εταιρεία να αρπάξει την ευκαιρία, όπως και έγινε.

Ο 53χρονος Βρετανός οδοντίατρος James Hull τα προηγούμενα χρόνια αγόραζε τα καλύτερα μοντέλα που είχε να επιδείξει η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία την τελευταία 80ετία. Η συλλογή του περιλαμβάνει από αυτοκίνητα που βρίσκει και αποκτά κανείς σχετικά εύκολα, όπως τα Morris Minor και Mini, αλλά και σπάνια και πανάκριβα μοντέλα όπως μια Jaguar D-type και μια XKSS, που κοστίζουν πάνω από ₤4 εκατ. (€5 εκατ.).

Υπάρχουν ακόμα αυτοκίνητα με διάσημους προηγούμενους ιδιοκτήτες, όπως το Austin 10 του Winston Churchill ή μια Bentley του Elton John. Περισσότερα από 130 από τα αυτοκίνητα της συλλογής όμως είναι μοντέλα της Jaguar. Εκτός των προαναφερθέντων υπάρχουν ακόμα επτά XK120, 19 κουπέ, ανοιχτές και shooting brake XJS, πάνω από 20 XJ και 30 παλιότερες σεντάν Mark I - Mark X, αρκετές E-type και μερικές προπολεμικές SS. Οπότε ο καταλληλότερος αγοραστής για τη συλλογή του James Hull ήταν σίγουρα η ίδια η Jaguar-Land Rover.

Αρχικά ο James Hull είχε βγάλει προς πώληση τη συλλογή των 543 αυτοκινήτων με τιμή ₤100 εκατ. (€126 εκατ.). Μπορούμε να υποθέσουμε όμως ότι η Jaguar-Land Rover μάλλον... παζάρεψε το ποσό, αφού ο ίδιος ο Hull δήλωσε ότι «δεν προσπάθησε να πετύχει τη μέγιστη δυνατή τιμή αλλά να εξασφαλίσει ότι η συλλογή θα παραμείνει στη Μ. Βρετανία και στα σωστά χέρια».

Η Jaguar-Land Rover σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα αυτοκίνητα της συλλογής στις παρουσιάσεις νέων μοντέλων και ειδικών εκδόσεων, ως πρέσβεις της ιστορίας και της παράδοσης της φίρμας. Και η αρχή θα γίνει στην παρουσίαση της νέας Jaguar XE, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube