Νέα Jaguar XE: Επίσημη αποκάλυψη 8 Σεπτεμβρίου

Νέα Jaguar XE: Επίσημη αποκάλυψη 8 Σεπτεμβρίου

H Jaguar ανακοίνωσε ότι η ολοκαίνουργια XE που θα αποκαλυφθεί επίσημα στις 8 Σεπτεμβρίου, θα είναι το βασικό έκθεμα στο Mondial de l’ Automobile, τον Οκτώβριο, στο Παρίσι.

Ταυτόχρονα με την επίσημη ημερομηνία της αποκάλυψης της νέας XE, η Jaguar έδωσε στη δημοσιότητα και κάποιες αρχικές τεχνικές λεπτομέρειες, με την επισήμανση ότι το αυτοκίνητο θα είναι ένας σοβαρός αντίπαλος για την BMW 3 Series.

Η XE υιοθετεί μια αλουμινένια διάταξη με διπλά ψαλίδια στην εμπρός ανάρτηση που προέρχεται από την F-type. Πίσω το set-up περιλαμβάνει πολλαπλούς συνδέσμους για κοφτερή απόκριση και κράτημα χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση και στην ποιότητα κύλισης.

Η νέα XE θα είναι το πρώτο μοντέλο της Jaguar που θα χρησιμοποιεί το άρτι εξελιγμένο ηλεκτρικό τιμόνι με αποσβεστήρα.

Οι μηχανικοί της Jaguar εργάζονται ακόμη πάνω στη βελτίωση της πρόσφυσης και έχουν εξελίξει το σύστημα All Surface Progress Control που βελτιώνει την ελκτική πρόσφυση του πισωκίνητου σεντάν σε διάφορες ποιότητες οδοστρώματος.  

Με τη χρήση της ελαφριάς πλατφόρμας iQ, στην ίδια που πατά το πρωτότυπο crossover C-X17, το μικρό σεντάν της Jaguar θα υιοθετεί το σχεδιασμό των μεγαλύτερων XF και XJ, με τους κινητήρες να προέρχονται από μια πλούσια γκάμα σε βενζινοκίνητους και ντίζελ της οικογένειας Ingenium. Οι πιο εκρηκτικές εκδόσεις βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της εξέλιξης [video] και κάτω από το καπό τους θα βρίσκεται ένας 3λιτρος V6 και στην κορυφαία εκδοχή ένας κομπρεσοράτος 5λιτρος V8 με 550 PS.  

Η Jaguar ανακοίνωσε ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές στις εβδομάδες που θα προηγηθούν της επίσημης αποκάλυψης της XE στις 8 Σεπτεμβρίου, στο Λονδίνο. Στη συνέχεια το αυτοκίνητο θα είναι το βασικό έκθεμα στο Mondial de l’ Automobile, τον Οκτώβριο, στο Παρίσι.

[Πηγή Jaguar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube