H BMW 507 του John Surtees στο σφυρί [25 φωτ.]

H BMW 507 του John Surtees στο σφυρί [25 φωτ.]

Δεν είναι μόνο ένα από τα πιο όμορφα και σπάνια αυτοκίνητα, αλλά ανήκε και στο θρύλο των αγώνων επί 60 χρόνια.

Η διθέσια ρόουντστερ 507 είναι μια από τις πιο σπάνιες BMW, αφού κατασκευάστηκαν μόνο 252 κομμάτια το 1956-1959.

Είναι επίσης ένα από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα που φτιάχτηκαν ποτέ, με αποτέλεσμα να την έχουν αγοράσει πολλοί VIPsανάμεσά τους και ο Elvis Presley.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Την αποκατάσταση της BMW 507 του Elvis Presley [video]

Παρότι δεν ήταν ένα σκληροπυρηνικό σπορ αυτοκίνητο, το ρόουντστερ από το Milbertshofen άρεσε και σε οδηγούς αγώνων της εποχής. Στη λίστα μάλιστα των ιδιοκτητών της περιλαμβάνεται κι ο θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο John Surtees. H συγκεκριμένη 507, με αριθμό πλαισίου 70067, ανήκε σ’ αυτόν.

Ο Surtees αγόρασε την 507 το 1957 και ήταν ο μοναδικός ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, που είναι σε άψογη κατάσταση. Γι’ αυτό μην εκπλαγείτε από το γεγονός ότι ο οίκος Bonhams, που θα οργανώσει τη δημοπρασία, εκτιμά ότι το αυτοκίνητο θα αποφέρει από 2 έως 2,2 εκατομμύρια στερλίνες (2,3-2,5 εκατ. ευρώ). Αν σας περισσεύουν, η δημοπρασία θα γίνει στο Chichester της Αγγλίας, στις 13 Ιουλίου, στο πλαίσιο του φετινού Goodwood Festival of Speed.

Να θυμίσουμε εδώ ότι ο Surtees, εκτός από το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1, που κέρδισε το 1964 με Ferrari 158, είχε πάρει και 4 παγκόσμιους τίτλους στις μοτοσικλέτες, στην κορυφαία κατηγορία των 500 κυβικών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Σύντομη βιογραφία του John Surtees [gallery + video]

O Surtees, πού πέθανε πέρσι από πνευμονία σε ηλικία 83 ετών, σύμφωνα με την Bonhams, «χρησιμοποιούσε τακτικά αυτό το κομψό αυτοκίνητο μεγάλου τουρισμού, οδηγώντας συχνά πάνω από τους αυχένες Brenner και Simplon στη διαδρομή του από την Αγγλία στην Ιταλία». Μάλιστα είχε συνεργαστεί με την BMW για να βγάλει περισσότερα άλογα από τον V8 των 3,2 λίτρων, ενώ είχε πείσει την εταιρεία να τοποθετήσει και 4 δισκόφρενα.

Ο Surtees «κράτησε την πολυαγαπημένη του BMW 507 μέχρι το θάνατό του, στις 10 Μαρτίου του 2017» – πράγμα που ανεβάζει πολύ τη συλλεκτική αξία του αυτοκινήτου…

[Πηγή: Bonhams μέσω autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube