Πέθανε ο John Surtees [video+gallery]

Πέθανε ο John Surtees [video+gallery]

Ο θρύλος της Formula 1 και των μοτοσικλετών έφυγε σήμερα σε ηλικία 83 ετών, ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Λονδίνου.

Ο Surtees, παγκόσμιος πρωταθλητής Formula 1 το 1964, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο St George του Λονδίνου, όπου είχε εισαχθεί τον περασμένο μήνα με ασθένεια του αναπνευστικού.

Η σύζυγός του, Jane, και οι κόρες του, Leonora και Edwina, ήταν στο πλευρό του.

Ο Surtees παραμένει ο μόνος άνθρωπος που έχει πάρει παγκόσμια πρωταθλήματα σε δύο και τέσσερις τροχούς, έχοντας κερδίσει 7 τίτλους μοτοσικλετών στα 350 και τα 500 κυβικά από το 1956 έως το 1960, πριν πάρει και τον τίτλο στην F1 με τη Ferrari, 4 χρόνια αργότερα.

Αφότου άφησε το τιμόνι, συνέχισε την εμπλοκή του στους αγώνες ιδρύοντας τη δική του ομάδα, με το όνομά του, που αγωνίστηκε στην F1, τη Formula 2 και τη Formula 5000 τη δεκαετία του 1970.



Ο γιος του, Henry Surtees, γεννημένος το 1991, ακολούθησε και αυτός καριέρα στους αγώνες, με καλά αποτελέσματα στις μικρότερες φόρμουλες μονοθεσίων, όμως είχε τραγικό θάνατο σε αγώνα F2 το 2009, στο Brands Hatch, όταν τον χτύπησε στο κεφάλι τροχός από άλλο μονοθέσιο.

Στη μνήμη του, ο πατέρας του ίδρυσε το Henry Surtees Foundation που βοηθάει ανθρώπους με εγκεφαλικούς και άλλους τραυματισμούς, και μπορεί να τους προσφέρει εξάσκηση για μηχανοκίνητα σπορ.

Πρόσφατα, ο John Surtees πήρε τον τιμητικό τίτλο Commander of the British Empire (CBE) για τις υπηρεσίες του στους αγώνες.

Οι παλιότεροι θα τον θυμόμαστε πάντα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube