Αυτό είναι το πρώτο Honda που εισήχθη στις ΗΠΑ! [video]

Αυτό είναι το πρώτο Honda που εισήχθη στις ΗΠΑ! [video]

Αποκαταστάθηκε σε τέλεια κατάσταση, αφού έμεινε παρατημένο επί 50 χρόνια!

Αυτό το λιλιπούτειο Honda N600 με αριθμό VIN 001 είναι ένα από τα πρώτα 50 που κατασκευάστηκαν το 1967, αλλά κυρίως είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Honda που έφτασε στις ΗΠΑ.

Παρέμεινε παρατημένο επί σχεδόν 50 χρόνια, αλλά επιστρέφει τώρα σαν καινούργιο χάρη στη δουλειά ενός εξπέρ μηχανικού, του Tim Mings.

O Mings, εξειδικευμένος restorer στο Los Angeles, ανακατασκεύασε το Ν600 με μια διαδικασία που καταγράφηκε σε μια σειρά 12 videos με τον τίτλο Serial One. Είχε το αυτοκινητάκι να κάθεται έξω από το μαγαζί του για χρόνια, πριν ανακαλύψει ότι ήταν το πρώτο Honda που ήρθε στις ΗΠΑ.

«Ποτέ δεν θα αποκαταστήσω ένα αυτοκίνητο τόσο σημαντικό όσο αυτό», δήλωσε ο Mings. Γι’ αυτό και πρόσεξε μέχρι και την παραμικρή βίδα, ώστε να το επαναφέρει στην κατάσταση που βγήκε από το εργοστάσιο.

Η Honda έφερε αυτό το Ν600 στις ΗΠΑ το 1969, αρχικά για δοκιμές. Το μικρό Honda ήταν τότε ένα επαναστατικό αυτοκίνητο, πολύ πιο μικρό και αποδοτικό από εκείνα που οδηγούσε o τυπικός Αμερικανός εκείνη την εποχή.

Ήταν ο πρόδρομος του μεγαλύτερου Honda Civic, ενός αυτοκινήτου που άλλαξε την αυτοκινητοβιομηχανία όταν παρουσιάστηκε το 1972, συντελώντας στη εξέλιξη της Honda από βιομηχανία μοτοσικλετών σε γιγαντιαίο κατασκευαστή αυτοκινήτων.

Δίκαια λοιπόν αποκαταστάθηκε το συγκεκριμένο Ν600, για να τιμήσει την τολμηρή προσπάθεια της Honda να πείσει τους Αμερικανούς να αγοράσουν μικρά, μηχανολογικά εξελιγμένα αυτοκίνητα.

Δείτε τώρα το τελευταίο video της σειράς Serial One, όπου μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές πριν το Ν600 εκτεθεί στο Japanese Classic Car Show, τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube