Αυτή είναι η πιο cool μεταφορά αυτοκινήτου με τρέιλερ

Αυτή είναι η πιο cool μεταφορά αυτοκινήτου με τρέιλερ

Σίγουρα είσαι ο ορισμός του cool τύπου, όταν αποφασίζεις να τραβήξεις μια Porsche 962 σε τρέιλερ, με μια Blower Bentley του 1929.

Τα περισσότερα πανάκριβα, συλλεκτικά ιστορικά αυτοκίνητα αντιμετωπίζονται σαν έργα τέχνης, προφυλάσσονται από τον έξω κόσμο και μετακινούνται μόνο από εξειδικευμένους μεταφορείς.

Υπάρχουν όμως και εκείνα που χρησιμοποιούνται κανονικά. Για κανονικές βόλτες, αλλά και για… όχι ακριβώς «κανονικές» αγγαρείες. Σε αυτά ανήκουν, όπως φαίνεται, τα αυτοκίνητα του Βρετανού Martin Overington, ο οποίος είναι γνωστός στους κύκλους των φίλων των κλασσικών αυτοκινήτων από τη συμμετοχή του σε αγώνες τύπου Le Mans Classic, Goodwood Revival κ.λπ., συνήθως με μια υπερτροφοδοτούμενη Blower Bentley του 1929 ή μια Porsche 962 του 1988. Είναι επίσης συνιδιοκτήτης της Classic Grand Touring, μιας εταιρίας που διοργανώνει εκδρομές και εκδηλώσεις με επίκεντρο το αυτοκίνητο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ferrari 275GTB: Mια 50άρα χορεύει στο βρεγμένο Spa [video]

Η Classic Grand Touring διοργάνωσε μια εκδρομή στην πόλη Angoulême, στη δυτική πλευρά της Γαλλίας, για τον αγώνα Circuit des Remparts που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο στους δρόμους της. Οι συμμετέχοντες θα μεταφέρονταν στην περιοχή με πλοίο, κατευθείαν από το λιμάνι του Portsmouth. Ο Overington θα ερχόταν με την Bentley, με την οποία θα συμμετείχε και στον αγώνα, κάποιοι καλοί φίλοι όμως του ζήτησαν να φέρει και την 962, για να εκτεθεί στον χώρο. Δεν μπορούσε να αρνηθεί.



Αντί όμως να αναθέσει σε μια νταλίκα να μεταφέρει τα αυτοκίνητά του εκεί, προτίμησε να τα πάει ο ίδιος, και τα δύο. Χρειαζόταν απλώς να τοποθετήσει έναν κοτσαδόρο στην Bentley! Το ιδιαίτερα πρωτότυπο τρενάκι που προέκυψε, όπως είναι φυσικό, απ’ όπου περνούσε τραβούσε τα βλέμματα σαν μαγνήτης. Όπως περιγράφει ο ίδιος ο Overington, η διαδικασία ήταν κάπως αγχωτική. «Τα φρένα του τρέιλερ είναι καλύτερα από αυτά της Bentley, οπότε το φρενάρισμα έχει… ενδιαφέρον. Επίσης, η Porsche είναι σημαντικά φαρδύτερη, οπότε έπρεπε συνεχώς να κοιτάζω τι γίνεται πίσω μου όταν περνούσα από μικρά, γαλλικά χωριά. Οι προσπεράσεις είναι τρομακτικές, και αρκετή ώρα οδηγούσα υπό καταρρακτώδη βροχή, που έκανε τα πάντα ακόμα πιο τρομακτικά».

Πάντως κατάφερε να φτάσει την Angoulême, και τη Δευτέρα, μετά τον αγώνα, σκοπεύει να επιστρέψει στο Ην. Βασίλειο με τον ίδιο τρόπο.

[Πηγή: Road & Track]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube