Ferrari 275GTB, μια 50άρα χορεύει στο βρεμένο Spa [video]

Ferrari 275GTB, μια 50άρα χορεύει στο βρεμένο Spa [video]

Μερικά αυτοκίνητα φτιάχτηκαν για να οδηγούνται. Γρήγορα! Όταν γεράσουν χρειάζεται να συνεχίσουν να το κάνουν. Το ελιξίριο της ζωής είναι να κάνεις ότι και στη νιότη σου.

Τα τελευταία χρόνια, η αγορά των κλασικών Ferrari έχει βαρέσει κόκκινο, χάρη και σε αυτοκίνητα όπως αυτή η 275GTB.

Ας αφήσουμε όμως κατά μέρος τις ρευστές γραμμές και τον υπέροχο V12 του μαστρο-Gioacchino που την κάνουν το όνειρο κάθε συλλέκτη που σέβεται το εαυτό του, τη συλλογή του και καθόλου το πορτοφόλι του. Και ας περάσουμε σε εκείνα τα λίγα αυτοκίνητα, τις ελάχιστες 275 που δεν τις έχουν όλη τη μέρα να τις ταλαιπωρούν παρατρεχάμενοι με ξεσκονόπανα. Αλλά οδηγούνται σκληρά σε πίστες, όπως θα τους έπρεπε και στα μικράτα τους. Όπως η 275GTB που βλέπετε εμπρός σας -ναι, πρόκειται για GTB με τους δύο εκκεντροφόρους και τα 280 άλογα και όχι GTB/4, καθώς έχει την κοντή μύτη και το καπό δεν έχει το χαρακτηριστικό φούσκωμα. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Είναι πολλά τα λεφτά για την πρωτότυπη Ferrari 275GTB/4

Παρά λοιπόν την ταρίφα της στην αγορά που φτάνει και μπορεί να ξεπεράσει τα €2,2 εκατ., ο οδηγός του video δεν φαίνεται να έχει κανένα πρόβλημα να τραβήξει κάμποσο από το δυναμικό αυτής της… ξεδιάντροπης 50άρας. Πώς; Γυρίζοντας τις όμορφες λαμαρίνες της σε μια από τις πιο απαιτητικές πίστες του πλανήτη, στο Spa-Francorchamps και μάλιστα υπό βροχή. Και θυμηθείτε! Μιλάμε για ένα αυτοκίνητο του ’60, με την τεχνολογία της εποχής να μην γνωρίζει τι σημαίνει traction control και με το ABS να είναι ακόμα ένα πειραματικό μαραφέτι που πηγαινόφερνε η Dunlop πάνω σε μια Jaguar ΜΚ2. Όπερ εστί μεθερμηνευόμενον ότι μια λάθος κίνηση ή χειρισμός αρκεί για να κάνεις το αυτοκίνητο και το πορτοφόλι σου σμπαράλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ferrari 275GTB 1964-1968

Εδώ που τα λέμε, μόλις προσπεράσεις τη συστολή που προκαλεί η σπανιότητα και η τιμή του αυτοκινήτου, έχεις στα χέρια σου ένα παλιό αυτοκίνητο, πρόθυμο να πηγαίνει με τις πάντες σε μια πίστα –ή σχεδόν, διότι καθώς θα δείτε στο Chicane (Bus Stop) υποστρέφει σχεδόν dead slow. Οπότε αν το λένε τα χέρια σου και η καρδιά σου δεν έχεις παρά να κάνεις αυτό που σε ικετεύει. Να γλιτώσει από τα ξεσκονόπανα!

Ότι κάνει δηλαδή και ο κύριος του video, γράφοντας ωραίες γωνίες με μια 50άρα που αξίζει ένα καλό 7ψήφιο νούμερο.       

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube