Nissan: Θα επιστρέψει στο Le Mans με ηλεκτρικό αγωνιστικό

Nissan: Θα επιστρέψει στο Le Mans με ηλεκτρικό αγωνιστικό

Η Nissan δεν κατάφερε να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου στον περσινό 24ωρο αγώνα του LeMans, αλλά κατάφερε να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω της, συμμετέχοντας στον αγώνα με το ριζοσπαστικό DeltaWing της φωτογραφίας.

Η ιαπωνική εταιρεία δεν θα δώσει το παρόν στο φετινό αγώνα, σκοπεύει όμως να αγωνιστεί σ’ αυτόν του 2014 με ένα εξίσου ριζοσπαστικό αγωνιστικό. Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του ο CEΟ της Nissan, Κάρλος Γκοσν, οι Ιάπωνες θα διεκδικήσουν τη νίκη στο φημισμένο αγώνα με ένας αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Την εξέλιξη του θα αναλάβει η Nismo, το τμήμα της εταιρείας που ειδικεύεται στη βελτίωση των πολιτικών της αυτοκινήτων και υποστηρίζει την πλειονότητα των αγωνιστικών της δραστηριοτήτων ανά τον κόσμο.

«Με αυτό το νέο εγχείρημα θα επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε την καινοτομία και την ευχαρίστηση από μια νέα σκοπιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκοσν. «Θα επιστρέψουμε στο LeMans με ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που θα μας επιτρέψει να δοκιμάσουμε ταχύτητα και σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον, την ηλεκτρική τεχνολογία που θέλουμε να εφαρμόσουμε τόσο στα πολιτικά όσο και στα αγωνιστικά μας αυτοκίνητα».

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το αυτοκίνητο που θα εξελιχθεί θα φέρει αρκετές νέες τεχνολογίες γύρω από την ηλεκτροκίνηση και θα είναι εξίσου πρωτοποριακό με το DeltaWing.

Η Nissan ανακοίνωσε πρόσφατα πως ανέθεσε στην Nismo να κατασκευάσει την «απόλυτη» έκδοση του GT-R. Σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε, ο Γκοσν απέφυγε να γίνει πιο συγκεκριμένος με τον όρο «απόλυτη» και διατήρησε κρυφά τα σχέδια της Nismo για το GT-R. Τόνισε μόνο πως η έκδοση αυτή θα παρουσιαστεί το 2014.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube