Μικρό λάθος, τεράστια «έβγα» για τον Lukyanuk στην Πολωνία [video]

Μικρό λάθος, τεράστια «έβγα» για τον Lukyanuk στην Πολωνία [video]

Ο Ρώσος οδηγός ανάρρωσε από το πολύ σοβαρό ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη πριν από σχεδόν τρεις μήνες αλλά μια σοβαρή έξοδος τον περίμενε με το που επέστρεψε.

Για το θεσμό FIA ERC, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι δηλαδή μέλος του οποίου είναι και το SEAJETS ACROPOLIS RALLY, ο τελευταίος αγώνας έγινε στο Rzeszow της Πολωνίας.

Σύμφωνα με τα ανεπίσημα μέχρι στιγμής αποτελέσματα το πλήρωμα που κέρδισε τη γενική κατάταξη μετά τις 11 ειδικές ήταν οι Γάλλοι Bouffier Bryan και Dini Gilbert, με Ford Fiesta κλάσης R5.

Το ίδιο αυτοκίνητο δηλαδή με τους Ρώσους Alexey Lukyanuk και Alexey Artaunov, που είχαν μια πολύ σοβαρή έξοδο, χωρίς ευτυχώς τραυματισμούς. Η τραγική ειρωνεία είναι πως πρόκειται για τον πρώτο αγώνα του Lukyanuk μετά το τραγικό συμβάν που είχε στις δοκιμές του ράλι Pushkinskye Gory στη Ρωσία το Μάιο.

Να θυμίσουμε πως δύο αγωνιστικά είχαν συγκρουστεί μετωπικά μέσα σε ειδική διαδρομή και ο συνοδηγός του άλλου αυτοκινήτου είχε χάσει επί τόπου τη ζωή του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τραγικό δυστύχημα στις δοκιμές του ράλι Pushkinskye Gory στη Ρωσία

Τώρα λοιπόν, ο Lukyanuk έχει να διαχειριστεί κι ένα δεύτερο σοκ στη σειρά, ωστόσο φαίνεται πως είναι αρκετά δυνατός για να το καταφέρει. Σε δηλώσεις του μετά το ατύχημα ξεκαθάρισε πως η έξοδος οφείλεται σε λάθος στις σημειώσεις, όπου η συγκεκριμένη στροφή ήταν γραμμένη πολύ αισιόδοξα.

Ως αποτέλεσμα, το αυτοκίνητο βγήκε από το δρόμο και μετά από χτύπημα με το πίσω μέρος -μάλλον- σε βράχο απογειώθηκε, για να σταματήσει πολλά μέτρα παρακάτω διαλυμένο. Η στιγμή που το roll cage στην πλευρά του συνοδηγού λυγίζει από τα χτυπήματα στο έδαφος είναι ανατριχιαστική, ωστόσο κατάφερε να εξασφαλίσει τον απαραίτητο ζωτικό χώρο.

Τελικά, το πλήρωμα δεν τραυματίστηκε καθόλου από την έξοδο, με εξαίρεση τις μελανίες που ο Lukyanuk δήλωσε πως «δε μετράνε». Φρόντισε μάλιστα να δείξει την καλή του ψυχολογική του κατάσταση στους οπαδούς του λέγοντας ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή ένοιωθε το αυτοκίνητο τέλειο, καθώς και πως έτσι είναι τα ράλι.

«Προτιμώ να κερδίζω Ειδικές έστω κι εάν αυτό αυξάνει την πιθανότητα για έξοδο κι εγκατάλειψη, παρά να οδηγώ συντηρητικά και να τερματίζω πιο πίσω».

[Πηγή: FIAERC]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube