Ηλεκτρικά Mitsubishi 544 ίππων στο Pikes Peak

Ηλεκτρικά Mitsubishi 544 ίππων στο Pikes Peak

H Mitsubishi θα συμμετάσχει στη θρυλική ανάβαση με δύο αγωνιστικά MiEV Evolution II, στοχεύοντας στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης.

Το πρώτο i-MiEV Evolution αγωνίστηκε στο Pikes Peak πέρσι, σημειώνοντας χρόνο 10’ 31” και παίρνοντας τη 2η θέση στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων. Στη γενική κατάταξη ήταν 8ο ανάμεσα σε 170 συμμετοχές, περνώντας πολλά βενζινοκίνητα αγωνιστικά.

Το Mitsubishi MiEV Evolution II, που θα κυνηγήσει φέτος τη νίκη στη γενική κατάταξη, χρησιμοποιεί εξαρτήματα από μοντέλα παραγωγής σε συνδυασμό με ειδικά σχεδιασμένη μπαταρία και ειδικά εξελιγμένους ηλεκτροκινητήρες.

Η εμπειρία από τον περσινό αγώνα έκανε τη Mitsubishi να προσθέσει το σύστημα τετρακίνησης Super All-Wheel Control, και ένα σύστημα κίνησης με δύο ηλεκτροκινητήρες μπροστά και δύο πίσω ώστε να αναβαθμιστούν οι επιδόσεις του αυτοκινήτου.

Η συνολική ισχύς έχει ανέβει σημαντικά, καθώς το περσινό (τρι-κινητήριο) Evolution είχε 325 ίππους ενώ το φετινό Evolution II έχει 544. Έχει επίσης μειωθεί το βάρος και έχει βελτιωθεί η αεροδυναμική, χάρη σε ένα ειδικά σχεδιασμένο αμάξωμα.

Το ένα MiEV Evo II θα το οδηγήσει ο δύο φορές νικητής του ράλι Dakar, Χιρόσι Μαζουόκα, ενώ το δεύτερο ο Γκρεγκ Τρέισι, έξι φορές νικητής στο Pikes Peak με μοτοσικλέτα και κασκαντέρ με αυτοκίνητα.

Στην 91η έκδοση του «Αγώνα προς τα Σύννεφα», που θα γίνει στις 30 Ιουνίου, θα αγωνιστούν και άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων το Honda Jazz EV και το (Suzuki) Monster Sport E-Runner.

Η (ασφάλτινη πλέον) ανάβαση των 20 km έχει συνολικά 156 στροφές και μια διαφορά υψομέτρου 1.440 m. Το ρεκόρ το κατέχει από το 2012 ο Ράις Μίλεν (Hyundai Genesis) με 9’ 46”.

Φέτος τη νίκη θα διεκδικήσει και η Peugeot με ένα πρωτότυπο 208 T16 των 875 ίππων και οδηγό τον παγκόσμιο πολυπρωταθλητή ράλι, Σεμπαστιέν Λεμπ, που ήδη δοκίμασε το αυτοκίνητο στην ανάβαση του γαλλικού όρους Βαντού (1.920 m).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube