Αυτό είναι το νέο SEAT Leon Cup Racer του 2016

Αυτό είναι το νέο SEAT Leon Cup Racer του 2016

Με μικρές αλλά σημαντικές βελτιώσεις, το αγωνιστικό Leon γίνεται μια ακόμα καλύτερη πολεμική μηχανή.

Το Leon Cup Racer είναι μια εξαιρετική ιδέα για την υλοποίηση ενός προσιτού -τηρουμένων των αναλογιών- αγωνιστικού.

Κι αυτό δεν είναι εικασία αλλά εμπειρία, αφού λίγο καιρό πριν είχαμε την ευκαιρία να καθίσουμε στο μπάκετ του και να το απολαύσουμε από πρώτο χέρι. Η SEAT Sport το βελτιώνει συνεχώς όμως, γι’ αυτό και παράλληλα με το νέο Leon Cupra των 290 ίππων μας παρουσίασε τη νέα έκδοση του αγωνιστικού μοντέλου που προορίζεται για τα πρωταθλήματα του 2016.

Όλα τα αυτοκίνητα με τις νέες προδιαγραφές έχουν αναβαθμισμένο σύστημα ψύξης για περισσότερη άνεση απέναντι στην υψηλή υγρασία και θερμοκρασία που υπάρχει σε μερικά πρωταθλήματα, ενώ σε συνδυασμό με τη νέα εξάτμιση έχουν βελτιωθεί και τα χαρακτηριστικά απόδοσης. Τα αμορτισέρ είναι επίσης νέα με περισσότερες δυνατότητες ρύθμισης, ενώ για τα αυτοκίνητα που θα τρέχουν σε αγώνες αντοχής είναι σημαντική η αντικατάσταση του ρεζερβουάρ των 100 λίτρων με ένα άλλο ίδιας χωρητικότητας αλλά ταχείας πλήρωσης.

Η σημαντικότερη διαφορά ωστόσο είναι αποκλειστικότητα των Leon Cup Racer που θα συμμετέχουν σε αγώνες αντοχής ή το πρωτάθλημα TRC: Πλέον είναι διαθέσιμο κι ένα σειριακό αγωνιστικό 6άρι κιβώτιο της SADEV, το οποίο ο πιλότος χειρίζεται από paddles στο τιμόνι. Σε σχέση με το DSG είναι όχι μόνο πιο ανθεκτικό αλλά και πιο ελαφρύ, όπως πιο ελαφριά και αποδοτικά είναι και τα φρένα αυτών των αυτοκινήτων. Τέλος, για τα αυτοκίνητα που θα συμμετέχουν στο Eurocup υπάρχει νέα πίσω πτέρυγα που εξασφαλίζει περισσότερο downforce αλλά ταυτόχρονα και λιγότερη αεροδυναμική αντίσταση, αυξάνοντας την τελική κατά 5 km/h.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube