Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στα τετράτροχα scooter [video]

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στα τετράτροχα scooter [video]

Με 173 km/h και 12,3 sec στο 400άρι, αυτό το scooter περιμένει το Guinness για επιβεβαίωση.

Έχοντας δει όλων των ειδών τα τροχοφόρα να μετατρέπονται σε “κυνηγούς” ευθειών, δεν μας κάνει εντύπωση που είδαμε και ένα τετράτροχο scooter να στήνεται στην ευθεία ενός dragster event.

Το συγκεκριμένο scooter ανήκει στην ομάδα Anderson Bodyshop (συμμετέχει και στο Isle of Man) και φορά κινητήρα 600 κ.εκ. από Suzuki Bandit. Πέρα όμως από τον κινητήρα, τίποτα δεν έχει μείνει ίδιο. Όλα τα μέρη έχουν αντικατασταθεί από ελαφρύτερα και υψηλής απόδοσης, ενώ σύμφωνα με τον David Anderson και τον πιλότο Matthew Hine, δεν έχει χάσει κανένα από τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του. Το μόνο που του λείπει και φυσικά δεν του επιτρέπει να βγάλει άδεια για χρήση στο δρόμο, είναι τα εμπρός φρένα.

Στόχος όπως μπορείτε να αντιληφθείτε, ήταν το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στα συγκεκριμένα scooter. Μέχρι πρότινος, το ρεκόρ το είχε ο Δανός Klaus Petersen με 132 km/h στο 400άρι. Το scooter της ομάδας Anderson Bodyshop κατάφερε να κάνει το 400άρι σε 12,3 sec με ταχύτητα εξόδου 173 km/h. Το μόνο που μένει μετά από αυτή την μέτρηση είναι η επιβεβαίωση από το Βιβλίο Guinness για να στεφθεί ως το ταχύτερο τετράτροχο scooter του κόσμου.

Τέλος, σε δηλώσεις των πρωταγωνιστών αναφέρεται ότι δεν θα σταματήσουν σε αυτό το ρεκόρ, μιας και θα πειραματιστούν αρκετά για να το σπάσουν βελτιώνοντας περαιτέρω το scooter τους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube