WRC: Παραμένει στο πρωτάθλημα του 2019 η M-Sport

WRC: Παραμένει στο πρωτάθλημα του 2019 η M-Sport

O Wilson έλυσε τον... γρίφο της χρηματοδότησης της ομάδας - Ποιοι θα είναι οι οδηγοί

Ο Malcolm Wilson βρήκε ως φαίνεται λύση στα οικονομικά προβλήματα της M-Sport και ανακοίνωσε πως η ομάδα θα συνεχίσει και το 2019 να είναι παρούσα στο WRC.

Να θυμίσουμε ότι ο Wilson ειχε ζητήσει απο τη FIA πίστωση χρόνου για να βρει τα απαραίτητα για τη συμμετοχή κονδύλια, αφού όπως είχε πει, μπορεί ο Ogier να χάρισε στα δύο τελευταία χρόνια 3 από τους 4 τίτλους, όμως αυτό κόστισε μπόλικα χρήματα στην ομάδα. Δεν μετανοιώνω είχε πει για τις επιλογές μου, ομως η αλήθεια είναι πως το μπάτζετ ήταν τεράστιο για μια ιδιωτική ομάδα. 

Η αποχώρηση του Ogier φάνηκε να έχει αντίκτυπο στα οικονομικά της ομάδας, πλην όμως ο δαιμόνιος μάνατζερ βρήκε λύση και ιδού πως θα έχουμε και φέτος παρούσα την ομάδα στο WRC. 

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι οδηγοί της ομάδας θα είναι οι Teemu Suninen και Elfyn Evans σε όλους τους αγώνες του θεσμού, ενώ ο Pontus Tidenmand θα αγωνιστεί με ενα τρίτο αυτοκίνητο σε Μόντε Κάρλο και Σουηδία.

Οι φήμες που όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί, θέλουν τον πρωταθλητή του WRC2 να παίρνει μέρος και σε άλλους αγώνες δίχως ομως να διευκρινίζεται πόσοι θα είναι αυτοί. 

Ο Wilson στις δηλώσεις του τόνισε πως ακόμη δεν μπορούμε να πούμε πως έχουμε λύσει όλα μας τα θέματα, όμως με τους συνεργάτες μας σε Ευρώπη και ΗΠΑ δουλέψαμε σκληρά και συμφωνήσαμε πως όλη αυτή η δουλειά δεν πρέπει να χαθεί. Έτσι θα πάρουμε μέρος στο πρωτάθλημα. Δεν παρέλειψε μάλιστα να ευχαριστήσει για την υποστήριξη όλη την οικογένεια του WRC αλλά και τη Ford, δίχως βέβαια να διευκρινίσει τι είδους βοήθεια πήρε από το εργοστάσιο. 

Είναι βέβαιο πάντως ότι η FIA έβαλε πλάτη για να μείνει η ομάδα στο θεσμό, μια και τυχόν αποχώρησή της θα έπληττε το κύρος του θεσμού, ο οποίος τα τελευταία δυο χρόνια γνώρισε τις καλύτερες του στιγμές. 

Τέλος να πούμε πω ο Wilson έχρισε γενικό διευθυντή της ομάδας τον επί χρόνια συνεργάτη του Richard Millener.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube