WRC: Ο Tanak παγκόσμιος Πρωταθλητής

WRC: Ο Tanak παγκόσμιος Πρωταθλητής

Ο Εσθονός έσπασε το γαλλικό “μονόλογο” από το 2004 και πήρε τον τίτλο.

Μπορεί ο Neuville να κέρδισε τον αγώνα στην Ισπανία, αλλά ο Tanak με μια φανταστική τελευταία ημέρα τερμάτισε δεύτερος και σε συνδυσαμό με τους 5 βαθμούς της Power Stage πήρε μαθηματικά τον τίτλο για το 2019, έναν αγώνα πριν το τέλος της χρονιάς. 

Ο Εσθονός φάνηκε από το πρωί σήμερα πως όχι μόνον ήθελε τον τίτλο αλλά και μπορούσε να τον πάρει. Από την αρχή της χρονιάς ο Tanak είχε δείξει τις προθέσεις του. Οδήγησε πολύ γρήγορα, πολύ έξυπνα και κυρίως χωρίς λάθη και πήρε πανάξια το Πρωτάθλημα απέναντι σε πολύ καλούς αντιπάλους. Τις λίγες φορές που αμφισβητήθηκε η κυριαρχία του, έγινε περισσότερο από ατυχία και αστοχίες του Yaris παρά από δική του κακή επίδοση.

Με την κατάκτηση του τίτλου το Tanak έσπασε το γαλλικό σερί, που ήθελε Γάλλους οδηγούς να μονοπωλούν τον τίτλο από το 2004, είτε με τον Loeb, είτε με τον Ogier στη συνέχεια. 

Παράλληλα κράτησε ζωντανή την ελπίδα της Toyota για τίτλο στους κατασκευαστές καθώς είναι μόλις 18 βαθμούς πίσω από την Hyundai. 

 Σε ό,τι έχει να κάνει με τον αγώνα ο Neuville κέρδισε δίκαια καθώς κινήθηκε γρήγορα και τις τρεις μέρες, χτίζοντας μάλιστα και διαφορά ασφαλείας ειδική με την ειδική. Πανηγύρισε την 12η νίκη της καριέρας του αλλά αυτό δεν στάθηκε ικανό να τον κρατήσει ζωντανό στη μάχη του τίτλου.

Σε ό,τι αφορά στον έτερο διεκδικητή, τον Ogier, η μάχη γι΄αυτόν χάθηκε την πρώτη ημέρα όταν το C3 έχασε την υποβοήθηση στο τιμόνι και τον έριξε πολύ πίσω. Στη συνέχεια πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός πόσω μάλλον να διεκδικήσει διάκριση. 

Κατά τα λοιπά ο Sordo όντας πολύ καλός υπέκυψε στο τέλος στην ανωτερότητα του Tanak ενώ ο Loeb που τερμάτισε πρώτος την Παρασκευή στη συνέχεια έπεσε πίσω, ενώ σήμερα ψάχνονταν με τις ρυθμίσεις του Hyundai. 

Ο επόμενος αγώνας, αυτός της Αυστραλίας θα έχει εξίσου σημαντικό ενδιαφέρον καθώς σε αυτόν θα κριθεί ο τίτλος των Κατασκευαστών. 

re

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube