WRC: Ο Carlos Sainz αναδείχθηκε ο καλύτερος οδηγός όλων των εποχών [video]

WRC: Ο Carlos Sainz αναδείχθηκε ο καλύτερος οδηγός όλων των εποχών [video]

Κέρδισε στον τελικό της ψηφοφορίας τον Sebastien Loeb με μικρή διαφορά. 

O Carlos Sainz αναδείχθηκε στον καλύτερο οδηγό όλων των εποχών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, μετά από ψηφοφορία στην επίσημη ιστοσελίδα του WRC.

Η διαδικασία την επιλογής κράτησε ένα μήνα και σε αυτήν πήραν μέρος τόσο φίλοι του σπορ όσο και ειδικοί δημοσιογράφοι που κάλυπταν για χρόνια το WRC. Ο συνολικός αριθμός αυτών που ψήφισαν ξεπέρασε τις 300.000 με τη διαδικασία να προβλέπει “head-to-head” αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε 20 κορυφαίους οδηγούς του θεσμού. 


Στον «τελικό» έφτασαν ο Carlos Sainz και ο Sebastien Loeb, με τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να κερδίζει τον εννέα φορές παγκόσμιο Γάλλο, αφού πήρε το 57,28% των ψήφων.

Ο Ισπανός αμέσως μετά την ανάδειξή του σαν ο καλύτερος οδηγός όλων των εποχών δήλωσε πως αισθάνεται υπερήφανος για τον τίτλο αυτό και δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την εκτίμησή του στον Loeb. Τόνισε ότι ο Γάλλος αξίζει να είναι ο καλύτερος (προφανώς λόγω και του αριθμού των τίτλων που έχει κατακτήσει), αλλά σε αυτή την «άτυπη μάχη» νικητής βγήκε εκείνος. Κάποιος έπρεπε να κερδίσει, είπε, και ήμουν εγώ. Τα ράλι είναι η ζωή μου όλη είπε ο Sainz και είναι αυτά που μου προσέφεραν μεγάλη αναγνώριση αλλά και πολλές ευτυχισμένες στιγμές.

Η ψηφοφορία διοργανώθηκε από τον promoter του WRC, σε συνεργασία με την Pirelli, που από το 2021 θα αποτελεί τον επίσημο προμηθευτή ελαστικών του θεσμού.

Δείτε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του Ισπανού οδηγού.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube