node/38890

WRC: Ο Carlos Sainz αναδείχθηκε ο καλύτερος οδηγός όλων των εποχών [video]

Κέρδισε στον τελικό της ψηφοφορίας τον Sebastien Loeb με μικρή διαφορά. 

O Carlos Sainz αναδείχθηκε στον καλύτερο οδηγό όλων των εποχών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, μετά από ψηφοφορία στην επίσημη ιστοσελίδα του WRC.

Η διαδικασία την επιλογής κράτησε ένα μήνα και σε αυτήν πήραν μέρος τόσο φίλοι του σπορ όσο και ειδικοί δημοσιογράφοι που κάλυπταν για χρόνια το WRC. Ο συνολικός αριθμός αυτών που ψήφισαν ξεπέρασε τις 300.000 με τη διαδικασία να προβλέπει “head-to-head” αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε 20 κορυφαίους οδηγούς του θεσμού. 


Στον «τελικό» έφτασαν ο Carlos Sainz και ο Sebastien Loeb, με τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να κερδίζει τον εννέα φορές παγκόσμιο Γάλλο, αφού πήρε το 57,28% των ψήφων.

Ο Ισπανός αμέσως μετά την ανάδειξή του σαν ο καλύτερος οδηγός όλων των εποχών δήλωσε πως αισθάνεται υπερήφανος για τον τίτλο αυτό και δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την εκτίμησή του στον Loeb. Τόνισε ότι ο Γάλλος αξίζει να είναι ο καλύτερος (προφανώς λόγω και του αριθμού των τίτλων που έχει κατακτήσει), αλλά σε αυτή την «άτυπη μάχη» νικητής βγήκε εκείνος. Κάποιος έπρεπε να κερδίσει, είπε, και ήμουν εγώ. Τα ράλι είναι η ζωή μου όλη είπε ο Sainz και είναι αυτά που μου προσέφεραν μεγάλη αναγνώριση αλλά και πολλές ευτυχισμένες στιγμές.

Η ψηφοφορία διοργανώθηκε από τον promoter του WRC, σε συνεργασία με την Pirelli, που από το 2021 θα αποτελεί τον επίσημο προμηθευτή ελαστικών του θεσμού.

Δείτε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του Ισπανού οδηγού.

node/39009

Τα Legend Cars και virtual στα Μέγαρα [video]

Η Fanny Flutters Racing Team, επίσημος αντιπρόσωπος των U.S. Legend Cars, εισβάλλει και στο χώρο του sim racing.

Τρίτη, 19 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Τα Legend Cars και virtual στα Μέγαρα [video]

Μπορεί να υπήρξε μια απραγία στο motorsport παγκοσμίως λόγω του CoViD-19, όμως η Fanny Flutters Racing Team δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια στα pits.

Τηρώντας μια υπόσχεση που είχε δώσει πριν από δύο χρόνια, στο πλαίσιο του PICK PATRAS, η επίσημη αντιπροσωπεία των U.S. Legend Cars στην Ελλάδα έφερε τα μικρά αλλά απολαυστικά αμερικανικά μονοθέσια όσο πιο κοντά γίνεται στην ελληνική πραγματικότητα, μέσα από την πλατφόρμα του sim racing. Για να μπορούν να πάρουν όλοι μια γεύση από την εμπειρία που είχαμε κι εμείς, οδηγώντας ένα Legend στα Μέγαρα [video].

Ο δυο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Jordan O’Brien, που το 2019 είχε αγωνιστεί με ένα Legend Car σε HTTC στα Μέγαρα, δοκίμασε το αποτέλεσμα και ενθουσιάστηκε από το πόσο κοντά στην πραγματικότητα είναι, σε σχέση με άλλες πλατφόρμες και αγώνες.

Σήμερα, μπορεί ο καθένας να μπει και να αγωνιστεί σε εικονικούς αγώνες του U.S. Legend Cars International στις ελληνικές πίστες –και όχι μόνο– βιώνοντας έτσι την Fanny Flutters e-Experience! Οι αγώνες πραγματοποιούνται στην πλατφόρμα του δημοφιλούς εξομοιωτή Assetto Corsa, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι αντίστοιχες ακαδημίες.

Στο παρακάτω video μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση, πριν μάθετε περισσότερα στη σελίδα των Fanny Flutters:

node/39000

Ο ψηφιακός αγώνας 24 Ωρών του Le Mans υπόσχεται θέαμα [video]

Με το κανονικό event να έχει αναβληθεί για τον Σεπτέμβριο, αυτή είναι η μόνη μας ελπίδα για λίγο αγωνιστική δράση μέσα στο καλοκαίρι.

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Ο ψηφιακός αγώνας 24 Ωρών του Le Mans υπόσχεται θέαμα [video]

Όπως γράψαμε και πριν από μερικές εβδομάδες, ο θρυλικός αγώνας 24 Ωρών του Le Mans αναβλήθηκε για τις 19-20 Σεπτεμβρίου 2020 λόγω πανδημίας COVID-19. Παρόλα αυτά, οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν για πρώτη φορά μια ψηφιακή βερσιόν του, μεταξύ 13-14 Ιουνίου 2020.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 24h του Le Mans: Αναβάλλεται για το Σεπτέμβριο

Στον ψηφιακό αγώνα θα συμμετέχουν συνολικά 50 αυτοκίνητα των κατηγοριών LMP2 και GTΕ. Οι ομάδες θα αποτελούνται από 4 οδηγούς, με τουλάχιστον 2 επαγγελματίες οδηγούς αγώνων και το πολύ 2 οδηγούς που θα προέρχονται από τον χώρο του gaming. Κάθε ένας από αυτούς θα πρέπει να βρεθεί πίσω από το τιμόνι από 4 έως και 7 ώρες.

Όπως και στον πραγματικό αγώνα, έτσι και στον ψηφιακό κόσμο θα υπάρχει διακύμανση των καιρικών συνθηκών και εναλλαγή ημέρας και νύχτας. Τα αυτοκίνητα θα πρέπει να αλλάζουν ελαστικά και να γεμίζουν με καύσιμο ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ σε περίπτωση συγκρούσεων θα προσωμοιώνεται η ζημιά στο αμάξωμα και τα μηχανικά τους μέρη. Παράλληλα, αγωνοδίκες θα παρακολουθούν τη συμπεριφορά των οδηγών εξασφαλίζοντας ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Τη διοργάνωση του 24 Hours of Le Mans Virtual έχουν αναλάβει οι ACO, FIA, WEC και Motorsport Games, ενώ για τις ανάγκες του αγώνα θα χρησιμοποιηθεί ο εξομοιωτής οδήγησης rFactor 2.

[Πηγή: Carscoops]