Βόμβα από τον Kalle Rovanperä - Δεν θα τρέξει σε όλους τους αγώνες το 2024

Βόμβα από τον Kalle Rovanperä - Δεν θα τρέξει σε όλους τους αγώνες το 2024

Γιατί αποφάσισε ο Kalle Rovanperä να «αποσυρθεί» στα 23 του χρόνια και τι λέει για το μέλλον του...

Στα 23 του χρόνια ο Kalle Rovanperä έχει κατακτήσει ήδη δύο παγκόσμια πρωταθλήματα στο WRC. 

Κάποιος άλλος θα είχε βάλει στόχο να καταρρίψει το ρεκόρ του Loeb, να «χτυπήσει» τις επιδόσεις του Ogier. Όμως ο Rovanperä φαίνεται πως έχει έναν άλλον τρόπο σκέψης και έτσι αποφάσισε το 2024 να μην πάρει μέρος στο WRC, τουλάχιστον όχι με πλήρη εμπλοκή, αλλά να συμμετάσχει σε επιλεγμένους αγώνες με ένα Toyota GR Yaris Rally1.

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής είπε πως θέλει να ξεκουραστεί και πως θα επιστρέψει σε πλήρη εμπλοκή το 2025.

Ο ίδιος πάντως έσπευσε να διευκρινίσει πως η απόφασή του αυτή αφορά μόνο στο 2024 και πως το 2025 θα επιστρέψει και πάλι με πλήρη εμπλοκή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο λόγος της προσωρινής του (μερικής) απόσυρσης είναι -όπως ο ίδιος δήλωσε- ότι θέλει να κάνει ένα διάλειμμα, να γεμίσει τις μπαταρίες του και να επιστρέψει δριμύτερος. 

Kalle Rovanperä

Στο πλαίσιο αυτό η Toyota ανακοίνωσε ήδη πως το 2024 οι Elfyn Evans και Takamoto Katsuta θα είναι αυτοί που θα συμμετάσχουν σε όλους τους αγώνες, με τους Ogier και Rovanperä να μοιράζονται το τρίτο Yaris.

Σε ό,τι αφορά σε ποιους αγώνες θα συμμετάσχει ο καθένας, η Toyota δεν έχει ανακοινώσει τίποτα ακόμη, αλλά θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως ο Ogier θα είναι αυτός που θα οδηγήσει το τρίτο Yaris στο Monte Carlo.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην απόφαση του Rovanperä, ο Jari-Matti Latvala, επικεφαλής της ομάδας δήλωσε ότι κατανοεί πλήρως την επιθυμία του Φινλανδού και πως θα κάνει ό,τι χρειάζεται και να τον ξεκουράσει αλλά και να τον κρατήσει ετοιμοπόλεμο για το 2025.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube