Volkswagen: Διαφοροποίηση και ακραία απόδοση για τα μελλοντικά R

Volkswagen: Διαφοροποίηση και ακραία απόδοση για τα μελλοντικά R

Η Volkswagen θα αναβαθμίσει το επόμενης γενιάς Golf R στους 400 ίππους, ετοιμάζοντας παράλληλα και τις αντίστοιχες εκδόσεις των crossover και SUV της.

Σε δηλώσεις στελεχών της γερμανικής εταιρείας στον βρετανικό Τύπο αναφέρεται ότι η επόμενη γενιά των εκδόσεων R θα κάνει ένα μεγάλο άλμα σε τομείς όπως η απόδοση και η αποτελεσματικότητα, ενώ για πρώτη φορά μια σειρά από SUV μοντέλα και ηλεκτρικά ID.

Η υπάρχουσα γκάμα μοντέλων R περιλαμβάνει μόνο το Golf, το Scirocco μόλις καταργήθηκε, αλλά τα αφεντικά της Volkswagen ανέφεραν ότι στο άμεσο μέλλον θα δούμε αντίστοιχες εκδόσεις των T-Roc και Tiguan. Επιπλέον, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πωλήσεων και Marketing της εταιρείας, Jürgen Stackmann, επιβεβαίωσε στον βρετανικό Τύπο ότι το Golf MK8 R θα έχει ισχύ 400 ίππων, αφήνοντας αρκετό χώρο στο GTI για να παίξει με διάφορες εκδόσεις ισχύος και ικανοτήτων.

Στόχος της VW είναι να ανέβει επίπεδο το επόμενο Golf R και να μην «απειλείται» στον τομέα των επιδόσεων από φθηνότερα μοντέλα του ανταγωνισμού. Πέρα όμως από αυξημένη ισχύ, το νέο Golf R θα πρέπει να έχει και πιο εκφραστική σχεδίαση έτσι ώστε να διαθέτει παρουσιαστικό που αρμόζει στο ποιόν του. Έτσι θα ανέβει επίπεδο το μοντέλο και θα κοντραριστεί με την αφρόκρεμα των hyper hatch, με το αγοραστικό κοινό να δείχνει ότι προτίθεται να δώσει το κάτι παραπάνω για να το αποκτήσει (€50.000+).

Volkswagen Golf R 2018 Drive Magazine

[Πηγή: evo UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube