Van of the Year 2021: Ο τίτλος στο Groupe PSA

Van of the Year 2021: Ο τίτλος στο Groupe PSA

Το βραβείο «International Van of the Year 2021» απονεμήθηκε σήμερα στο νέο ηλεκτρικό τρίδυμο του Groupe PSA, το Peugeot e-Expert, το Citroën ë-Jumpy και το Opel Vivaro-e.

International Van of the Year 2021

Με ένα σμπάρο... τρία τρυγόνια. Το Groupe PSA κέρδισε σήμερα τον τίτλο «Van of the Year 2021» για τα τρία νέα, κοινά και ηλεκτρικά βαν του: Το Peugeot e-Expert, το Citroën Jump-Jumpy και το Opel Vivaro-e. Το «International Van of the Year», με άλλα λόγια το επαγγελματικό βαν της χρονιάς, είναι η πιο διάσημη και πολυπόθητη διεθνής διάκριση για τα επαγγελματικά οχήματα. Απονέμεται κάθε χρόνο από μια κριτική επιτροπή 24 Ευρωπαίων δημοσιογράφων.

Στο τέλος μιας πολύ ιδιαίτερης χρονιάς, κατά τη διάρκεια της οποίας αρκετά νέα προϊόντα είδαν το λανσάρισμά τους να αναβάλλεται, τέσσερις ήταν οι υποψήφιοι για τον τίτλο. Η PSA με τα τρία ηλεκτρικά της, η Mercedes-Benz με το e-Sprinter και το νέο Vito και η Ford με τα Transit Active και Trail. Τελικά δεν προέκυψε καμία μάχη στήθος με στήθος, καθώς το Groupe PSA επικράτησε ξεκάθαρα. Το τρίδυμο κέρδισε 131 βαθμούς, αφήνοντας Mercedes-Benz e-Sprinter δεύτερο με 55, το Vito τρίτο με 36 πόντους και το Ford ουραγό.

Ο Xavier Peugeot, επικεφαλής του Business Unit των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων του Ομίλου PSA, δήλωσε ότι είναι πολύ περήφανος που πήρε αυτό το τρόπαιο. «Αυτό το βραβείο επιβεβαιώνει την επιτυχία του κόμπακτ βαν μας και τη σημασία της στρατηγικής εξηλεκτρισμού που έχουμε σχεδιάσει για την γκάμα ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων μας».

Είναι η δεύτερη φορά που το International Van of the Year απονεμήθηκε σε ένα πλήρως ηλεκτρικό βαν, ύστερα από τη βράβευση του Renault Kangoo ZE το 2012. Πέρυσι, τον τίτλο είχε κερδίσει το Ford Custom PHEV.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube