Uber: Αμιγώς ηλεκτρική η πλατφόρμα από το 2030

Uber: Αμιγώς ηλεκτρική η πλατφόρμα από το 2030

Την απόφασή να μην επιτρέπει αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης για τις υπηρεσίες της από το 2030 και έπειτα, ανακοίνωσε η δημοφιλής πλατφόρμα Uber.

Σε συνέντευξή του στο αμερικάνικο δίκτυο CBS News ο CEO της Uber, Dara Khosrowshahi, ανακοίνωσε πως η απόφαση έχει ήδη ληφθεί. Η εταιρία του σκοπεύει να περάσει σε μία αμιγώς ηλεκτρική εποχή, οδηγώντας σε ένα βαθμό τις εξελίξεις. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας που διανύουμε θα πρέπει όλα τα αυτοκίνητα Uber να είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Και αυτό ισχύει για όλες τις κύριες αγορές που δραστηριοποιείται η Uber, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Ευρώπη.

Αυτή τη στιγμή στην πλατφόρμα της εταιρίας παγκοσμίως βρίσκονται περί τα 25.000 ηλεκτρικά οχήματα. Αριθμός μάλλον περιορισμένος αν σκεφτεί κανείς πως οι οδηγοί της Uber αγγίζουν το ένα εκατομμύριο! Παρόλα αυτά, πρόθεση της Uber είναι εντός του 2023 να διπλασιάσει τα BEV, ενώ θα διαθέσει και ένα σημαντικό κεφάλαιο της τάξης των 800 εκ. ευρώ για να βοηθήσει στην αγορά τέτοιων οχημάτων, που αυτή τη στιγμή κοστίζουν περισσότερο από τα αντίστοιχα ICE. 

Ειδικά για τις ΗΠΑ, η εταιρία θα πληρώνει τους οδηγούς ένα επιπλέον δολάριο για κάθε κούρσα, εφόσον χρησιμοποιούν κάποιο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ήρθε μάλιστα σε συμφωνία με τη Hertz ώστε όσοι επιθυμούν να νοικιάζουν Tesla, σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση. 

Πέραν των όποιων ωφελημάτων έχει αυτό για τους υπαλλήλους και την εταιρία, μία τέτοια κίνηση αναμένεται να βοηθήσει και στο περιβάλλον. Ειδικά στα κέντρα των μεγάλων πόλεων, όπου μεγάλο ποσοστό της ρύπανσης προκαλείται από ταξί και λεωφορεία, τα οχήματα δηλαδή που κάνουν τα περισσότερα χιλιόμετρα ημερησίως.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube