TechArt GTstreet RS με 770 PS

TechArt GTstreet RS με 770 PS

Βασισμένη στην Porsche 991.2 Turbo S, θα παραχθεί σε μόλις 10 αντίτυπα

O γερμανικός βελτιωτικός οίκος TechArt παρουσίασε την κορυφαία GTstreet RS η οποία βασίζεται στην Porsche 991.2 Turbo S με σημαντικές μηχανικές και αισθητικές βελτιώσεις και θα παραχθεί σε μόλις 10 αντίτυπα.

Ο εξακύλινδρος boxer κινητήρας 3,8 λίτρων της Porsche δέχθηκε τις επεμβάσεις των μηχανικών της TechArt οι οποίοι ανέβασαν την απόδοση στους 770 PS (+230 PS) και τα 93,8 kgm ροπής (+26,5 kgm) με τη βοήθεια δύο νέων turbo μεταβλητής γεωμετρίας. Η επιτάχυνση 0-100km/h ολοκληρώνεται σε 2,5", τα 0-200km/h έρχονται σε 8,1" και η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 340 km/h, παρόλο που το μοντέλο είναι ικανό να φτάσει τα 360 km/h στις κατάλληλες συνθήκες σύμφωνα με τον Steven Ratz, CEO της TechArt.

Τα νούμερα είναι ομολογουμένως εντυπωσιακά, όμως η πρόταση της TechArt υπολείπεται τουλάχιστον στα χαρτιά από την αντίστοιχη Gemballa GTR 8XX EVO-R Biturbo.

Techart GT

Εξωτερικά, η GTstreet RS εξοπλίζεται με ένα επιθετικό bodykit από σφυρήλατα ανθρακονήματα που περιλαμβάνει εμπρός σπλίτερ, αεροδυναμικές προσθήκες στον εμπρός προφυλακτήρα, νέο καπό, προεκτάσεις των φτερών, νέα εισαγωγή αέρα στο καπάκι του κινητήρα, γιγαντιαίες εσοχές στον πίσω προφυλακτήρα, μεγάλο πίσω διαχύτη που φιλοξενεί τις τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης από τιτάνιο και μια ρυθμιζόμενη φτερούγα σε ανάλογο μέγεθος.

Για εξοικονόμηση βάρους, τα πλευρικά πίσω παράθυρα και το πίσω παρμπίζ είναι κατασκευασμένα από Corning Gorilla Glass ενώ το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του μοντέλου είναι η υφή των ανθρακονημάτων λόγω αυτής της ιδιαίτερης κατεργασίας.

TechArt

Στο εσωτερικό βρίσκουμε σπορ καθίσματα με ζώνες έξι σημείων, πλήρες ρολ κέιτζ σε πορτοκαλί απόχρωση, λουριά αντί για χερούλια στις πόρτες, επενδύσεις από Alcantara στα περισσότερα μέρη της καμπίνας και λεπτομέρειες από μαλλί προβάτου (!).

Όσο για το κόστος των μετατροπών, αυτό ανέρχεται στα €143.520 ευρώ, χωρίς να συνυπολογίσουμε την τιμή του αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube