Τα βελτιωμένα SUV της Ford για την SEMA

Τα βελτιωμένα SUV της Ford για την SEMA

Ειδικές εκδόσεις των Escape, Explorer και Expedition για όλα τα γούστα στο Las Vegas.

Η έκθεση SEMA (Speciality Equipment Market Association) στο Las Vegas ανοίγει τις πύλες τις στις 5 Νοεμβρίου και η Ford ανακοίνωσε τη γκάμα αυτοκινήτων που θα παρουσιάσει σε συνεργασία με διάφορους βελτιωτές. Η εταιρεία εδώ και αρκετό καιρό προσφέρει μόνο SUV μοντέλα στην αμερικανική αγορά, οπότε είναι απολύτως λογικό πως τα βελτιωμένα οχήματα ήταν Escape (Kuga στην Ευρώπη), Explorer και Expedition. Συνολικά, ο αριθμός των Ford που θα εκτεθούν θα ξεπερνά τα 50, ανάμεσα στα οποία τα παρακάτω 8 SUV:

Ford Escabe Urban από τις LGE-CTS Motorsports

Ford Escape Urban από τις LGE-CTS Motorsports

Ένα μοντέλο σχεδιασμένο για την πόλη αλλά και για τους χωματόδρομους του rally Baja. Εξοπλίζεται με χαμηλωμένα αμορτισέρ της Eibach, χρυσές ζάντες 20" TSW Petrol P6A με ελαστικά BF Goodrich Advantage T/A Sport, εξάτμιση Borla cat-back και σύστημα Power Commander για τον δίλιτρο κινητήρα EcoBoost. Οι μπάρες οροφής ενισχύουν την πρακτικότητα ενώ στο εσωτερικό έχουμε πολυτελείς δερμάτινες επενδύσεις από τον Rogelio και εξοπλισμό ήχου από την Scosche.

Ford Escape Sport Hybrid Air Design USA

Ford Escape Sport Hybrid από την Air Design USA

Το Escape Sport Hybrid της Air Design ξεχωρίζει χάρη στις ζάντες 20" Forgiato Flow 001 με ελαστικά Pirelli Scorpion Verde, τις προσθήκες στους προφυλακτήρες και τα μαρσπιέ και τα λευκά και μαύρα γραφικά στο αμάξωμα. Στην καμπίνα βρίσκουμε ειδικές επενδύσεις του χώρου αποσκευών, φορητό ψυγείο της Indel B και άλλα πρακτικά αξεσουάρ.

Ford Escape MAD Industries

Ford Escape από την MAD Industries

Ένα ακόμα Escape από την MAD Industries το οποίο εξοπλίστηκε για να υποστηρίξει δραστηριότητες από ποδηλασία έως σέρφινγκ. Οι ζάντες 21" Rotiform OZR με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4 γεμίζουν τους θόλους σε συνδυασμό με τη χαμηλωμένη ανάρτηση με αμορτισέρ Eibach Pro. Την εικόνα συμπληρώνει η μαύρη απόχρωση BASF RM και οι ράμπες οροφής με ενσωματωμένη θήκη για ποδήλατα της Yakima. Στο εσωτερικό βρίσκουμε σουέτ επένδυση της οροφής και δυνατό ηχοσύστημα Rockford Fosgate.

Ford Explorer Limited Hybrid Blood Type Racing

Ford Explorer Limited Hybrid από την Blood Type Racing

Το κατάλευκο Explorer Hybrid της Blood Type Racing είναι σχεδιασμένο για εκτός δρόμου αποδράσεις. Η ανάρτηση έχει ψηλώσει και οι μαύρες ζάντες 20" Ace Alloy AFF09 φορούν ελαστικά Open Country A/T II της Toyo. Την εικόνα συμπληρώνουν η εξάτμιση της Borla με μαύρες χρωμιωμένες απολήξεις που βελτιώνει τον ήχο του υβριδικού 3.3 hybrid V6, οι μαύρες λεπτομέρειες σε γρίλια και εισαγωγές αέρα, τα φιμέ κρύσταλλα και η σκάρα οροφής της Yakima. Τέλος, ένα σύστημα ψυχαγωγίας για τους πίσω επιβάτες της Voxx κάνει τα ταξίδια πιο λιγότερο βαρετά.

Ford Explorer ST CGS Performance

Ford Explorer ST από την CGS Performance Products

Το Explorer ST της CGS Performance Products ενισχύει τον σπορ χαρακτήρα του μοντέλου με ζάντες 24" Savini, ελαστικά Pirelli P-Zero, γκρι απόχρωση Sikkens με κόκκινες λεπτομέρειες στη γραμμή οροφής και τα μαρσπιέ, εξάτμιση Borla με ανθρακονημάτινες απολήξεις και επενδύσεις από Alea Leather στο εσωτερικό.

Ford Explorer ST Prefix

Ford Explorer από την Prefix

Αυτό το Explorer ST έχει μετατραπεί σε όχημα υποστήριξης σε αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού από την Prefix. Το σπορ SUV εξοπλίζεται με χαμηλωμένη ανάρτηση, ζάντες 20" GWG, ελαστικά επιδόσεων της Michelin, σειρήνα της Whelen, σχάρα οροφής, κιτ επισκευής της DC Safety, κιτ πρώτων βοηθειών, αγωνιστικά καθίσματα Recaro Cross Sportster ORV ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει η ανάλογη φορεσιά με λευκά γραφικά στο κόκκινο αμάξωμα.

Ford Expedition Limited MAX LifeStyle by Good Boy Daisy

Ford Expedition Limited MAX LifeStyle από την Good Boy Daisy

Το θηριώδες Expedition μετατράπηκε σε ένα όχημα επίδειξης από την Good Boy Daisy. Στόχος είναι να μεταφέρει μουσικούς σε περιοδεία, οι οποίοι θα μπορούν να μεταδίδουν ζωντανές εμφανίσεις μέσα από την ευρύχωρη καμπίνα. Στο εσωτερικό προστέθηκαν δερμάτινες επενδύσεις από Alea Leather, κάμερες Zoom Q8, μικρόφωνα της Senheiser, και κονσόλα ηχογράφησης και μίξης QSC ToucMix 8.

Το όχημα χαμήλωσε (ίσως υπερβολικά) και απέκτησε ζάντες 24" Forgiato, επιπλέον φώτα της Rigid στον προφυλακτήρα, μπλε απόχρωση της Relic Works, εξάτμιση Borla και κιτ βελτίωσης Whipple EcoBoost Stage 1 για τον κινητήρα.

Ford Expedition Stealth by MAD Industries

Ford Expedition Stealth από την MAD Industries

Για το τέλος έχουμε ένα ακόμα Expedition το οποίο έχει μετατραπεί στο ιδανικό όχημα για εκδρομές στην άγρια φύση. Τα αμορτισέρ coilover της Icon Dynamics Stage 2 προσφέρουν αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Οι τροχοί Fuel Forged FF-45 22" φορούν ελαστικά Nitto Ridge Grappler και κρύβουν πίσω τους βελτιωμένα κεραμικά φρένα της PowerStop Z36. Επιπλέον, και εδώ βρίσκουμε το κιτ βελτίωσης Whipple EcoBoost Stage 1 για τον κινητήρα.

Αισθητικά, το σκοτεινό look χαρακτηρίζεται από φιμέ κρύσταλα στα παράθυρα και τα φώτα και μαύρες λεπτομέρειες στις ποδιές και τις εισαγωγές αέρα. Στην οροφή βρίσκουμε επιπλέον μπάρα φώτων LED και αναδιπλούμενη σκηνή Yakima SkyRise

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube