Suzuki Jimny Z.mode Next, για το... επόμενο DRIVE Trophy! [video]

Suzuki Jimny Z.mode Next, για το... επόμενο DRIVE Trophy! [video]

Από ένα απλό, επαγγελματικό Suzuki Jimny, καταλήξαμε στο αποτέλεσμα μιας «σκληροτράχηλης» μεταμόρφωσης. Και μάλιστα pick-up!

To όνειρο έγινε πραγματικότητα και το pick-up Suzuki Jimny έφτασε (ή μάλλον επέστρεψε στην Ιταλία), αλλά όχι από τα χέρια του Ιάπωνα κατασκευαστή. Η ιδέα της ικανοποίησης των αιτημάτων πολλών φαν και «βαρεμένων» ανέλαβε η ιταλική Olmedo Special Vehicles S.p.A με το ακραίο Jimny Z.mode Next.

Η τιμή του Suzuki Jimny Z.Mode Next στην Ιταλία είναι €62.222 με τον ΦΠΑ.

Και για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την επαγγελματική ψυχή του Suzuki Jimny, το έκανε pick-up. Ψυχή που κατέστη αναγκαία, δεδομένου ότι προς το παρόν το Jimny είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη μόνο ως επαγγελματικό. Για την περίπτωση όμως, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν τον δικό τους σειριακό αριθμό (εκτός από το «1»), με τη παραγωγή να έχει προγραμματιστεί για 222 κομμάτια.

Suzuki Jimny Z.mode Next

Όπως πολύ καλά έχετε καταλάβει δεν πρόκειται απλώς για μια αισθητική/κοσμητική μεταμόρφωση. Το Suzuki Jimny Z.Mode Next, στην πραγματικότητα είναι ένα 4x4 για όσους είναι εθισμένοι στα δυνατά συναισθήματα εκτός ασφάλτου. Και κατά συνέπεια και για όσους χρειάζονται ένα όχημα πραγματικά έτοιμο για όλα.

Πρώτα απ’ όλα, ο χώρος φόρτωσης έχει μετατραπεί σε ένα πραγματικό «κασόνι» που καλύπτεται από μια θερμοδιαμορφωμένη μπανιέρα με ABS, η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί 7,5 πόντους, οι άξονες εμπρός πίσω έχουν ενισχυθεί, τα λάστιχα είναι Mud Terrain ή All Terrain και υπάρχει εσωτερικό ρολμπάρ.

Suzuki Jimny Z.mode Next

Χάρη στις νέες αναρτήσεις, το Jimny Z.Mode Next έχει πλέον γωνία προσέγγισης στις 51°, αυτή της ράμπας είναι στις 38° και της αναχώρησης στις 60°. Η απόσταση από το έδαφος και το συνολικό ύψος του pick-up αυξήθηκαν επίσης, φτάνοντας τα 1,83 m. Μεταξύ των άλλων τεχνικών αλλαγών βρίσκουμε ενισχυμένες προστασίες στα διαφορικά και στην αποσπώμενη αντιστρεπτική ράβδο για να έχουμε πάντα τη μέγιστη απόδοση τόσο εντός όσο και εκτός ασφάλτου.

Το Jimny Z.mode Next κινείται από τον ίδιο κινητήρα με την έκδοση παραγωγής: Τον βενζινοκινητήρα των 1.462 cc με τους 102 PS και τα 130 Nm μέγιστης ροπής, με 145 km/h μέγιστη ταχύτητα. Το σασμάν είναι το χειροκίνητο πέντε σχέσεων με λεβιέ τετρακίνησης και υποπολλαπλασιασμού. Τα βοηθήματα οδήγησης περιλαμβάνουν το Hill Holder, το Descent Control και το ηλεκτρονικό σύστημα Grip Control που αντικαθιστά τα μηχανικά διαφορικά αυτόματου κλειδώματος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube