Renault: Ένα Alaskan στα χρώματα της ομάδας της Formula 1

Renault: Ένα Alaskan στα χρώματα της ομάδας της Formula 1

O Ρόμβος αποκάλυψε μια σπέσιαλ έκδοση του pick-up Alaskan με την ευκαιρία του γαλλικού Grand Prix, φυσικά με μαύρη και κίτρινη φορεσιά.

Στη Formula 1, η Renault μπορεί να μη βλέπει «la vie en rose», όπως η Edith Piaf, αλλά σαφώς τη βλέπει κίτρινη και μαύρη.

Έτσι, όταν τα μοντέλα της γκάμας αποδίδουν τιμές στην ομάδα της F1, παίρνουν τα χρώματα του γαλλικού μονοθεσίου. Όπως ακριβώς συνέβη με την περίπτωση του Clio RS για μια σειρά περιορισμένης παραγωγής, πριν από μερικούς μήνες. Και τώρα ήρθε η σειρά του Alaskan ή, τέλος πάντων, σχεδόν. 

renault alaskan formula edition

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα και μοναδικό αντίγραφο που παρουσιάστηκε από τη Renault αυτό το Σαββατοκύριακο σε ένα ράλι στη Μασσαλία στο περιθώριο του γαλλικού Grand Prix. Αυτό το Alaskan υιοθετεί μια ολόμαυρη εμφάνιση μέχρι και στις ζάντες.. Ακόμη και τα σήματα της Renault είναι σκούρα.

renault alaskan formula edition

Υπάρχουν όμως αρκετές κίτρινες πινελιές: Το κατώτατο κομμάτι της γρίλιας της μάσκας, το περίγραμμα στα φώτα ομίχλης, ο αφαλός των ζαντών, το κάτω μέρος των θυρών, το πάνω μέρος της πόρτας της καρότσας... Δυστυχώς, την καμπίνα δεν μας την έδειξαν. Όσον αφορά δε τα μηχανικά μέρη, αυτή η «Formula Edition» αρκέστηκε στον στοκ 2.3 dCi.

renault alaskan formula edition

Έτσι, απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε, η μετατροπή αφορά μόνο την εμφάνιση, ενώ η πιθανότητα να λανσαριστεί εμπορικά ένα τέτοιο μοντέλο μάλλον είναι ανύπαρκτη. Παρόλα αυτά, θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος να δοθεί μια εμπορική ώθηση στο Alaskan, το οποίο αγωνίζεται -επί ματαίω;- να βρει το ακροατήριό του στη Γαλλία και στην Ευρώπη.

[Πηγή Renault Sport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube