Tesla Model 3: Επιδόσεις BMW M3

Tesla Model 3: Επιδόσεις BMW M3

Ο Elon Musk αποκαλύπτει τις τρεις παραλλαγές του τετρακίνητου Model 3 με τα δύο ηλεκτρομοτέρ, περιλαμβανομένης της «Performance» για την οποία λέει ότι, «θα χτυπήσει στο δρόμο τα πάντα στην κατηγορία του».

Το αφεντικό της Tesla, Elon Musk, αποκάλυψε τις προδιαγραφές για την τετρακίνητη έκδοση «Performance» του Model 3 που σχεδιάστηκε για να ανταγωνιστεί την BMW M3. Ισχυρίζεται δε ότι η νέα έκδοση θα «νικήσει στην πίστα οτιδήποτε στην κατηγορία του».

O Νοτιοαφρικανός δημοσιοποίησε τις λεπτομέρειες σε μια σειρά από tweets, επιβεβαιώνοντας τόσο το διπλό ηλεκτρομοτέρ του τετρακίνητου Model 3 όσο και την έκδοση «Performance» που θα χρησιμοποιήσει παρόμοιο σύστημα κίνησης. Όπως τα μοντέλα διπλού κινητήρα που εξελίσσονται από άλλους κατασκευαστές, το σύστημα τετρακίνησης θα διαθέτει ηλεκτρικό μοτέρ στο εμπρός και πίσω μέρος του Model 3.

Ο Musk δήλωσε ότι η επιλογή του AWD θα επιβαρύνει τη βασική τιμή των $ 35.000 [€29.800] κατά $5.000 [€ 4.260], στις ΗΠΑ. Όσον αφορά τις επιδόσεις, το AWD θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να γράφει 4,6” στο σπριντ των 0-100 km/h, να πιάνει τα 225 km/h και να έχει αυτονομία με μια φόρτιση 500 km. 

tesla model 3

Σύμφωνα με τον Musk, η έκδοση Performance θα κάνει 0-100 km/h σε 3,6”, θα πιάνει τελική ταχύτητα 250 km/h και θα έχει απαράλλαχτη αυτονομία. Ο Musk δεν αποκάλυψε τη χωρητικότητα της μπαταρίας ή την ισχύ των κινητήρων. Είπε ότι το μοντέλο Performance θα κοστίζει 78.000 δολάρια [66.400 ευρώ] και θα μπορούσε να περιλαμβάνει όλα τα έξτρα, εκτός από τη ρύθμιση «Autopilot».

Ο Musk περιέγραψε την αίσθηση οδήγησης των δύο μοντέλων διπλού μοτέρ ως «εκπληκτική», σημειώνοντας ότι το κόστος της έκδοσης Performance ήταν παρόμοιο με της BMW M3. Αλλά ισχυρίστηκε ότι ήταν «15% ταχύτερο και με καλύτερο κράτημα. Θα χτυπήσει κάθε αντίπαλο στην πίστα».

Το στάνταρ Model 3, με ένα ηλεκτρομοτέρ πίσω ισχύος 275 PS, έχει μέγιστη ταχύτητα 225 km/h και χρειάζεται 5,6” για το 0-100 km/h. Η δε αυτονομία του είναι κατά τις αμερικανικές μετρήσεις 355 km σε συνδυασμένο κύκλο και αυξάνεται στα 500 km με την προαιρετική μπαταρία μεγάλης αυτονομίας, χωρητικότητας 75kWh.

Ο Musk δεν ανέφερε πότε θα είναι διαθέσιμες οι νέες εκδόσεις, ωστόσο οι παραδόσεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube