Πώς να μασκαρέψετε ένα Mitsubishi σε αγωνιστικό Peugeot 205 T16!

Πώς να μασκαρέψετε ένα Mitsubishi σε αγωνιστικό Peugeot 205 T16!

Τα θρυλικά Peugeot του WRC είναι πολύ σπάνια, οπότε κάποιος αποφάσισε να φτιάξει ένα, μασκαρεύοντας ένα Evo VI.

Δεν βλέπουμε κάθε μέρα Peugeot 205 T16 του Group B, οπότε κάποιος έξυπνος αποφάσισε να μας κοροϊδέψει μεταμφιέζοντας ένα Mitsubishi.

Μόνο 200 Peugeot 205 T16 έχουν κατασκευαστεί (το 1984), απλά για να πάρει το μοντέλο την πιστοποίηση για τρέχει στα ράλι, στην κορυφαία κατηγορία Group B. Έτσι, το να βρεις ακόμα κι ένα νορμάλ Τ16 είναι πολύ δύσκολο – πόσω μάλλον ένα γνήσιο αγωνιστικό.

Γι’ αυτό, κάποιος παθιασμένος με το μοντέλο και τα ράλι δημιούργησε ένα με βάση έναν άλλο σουπερστάρ των αγώνων. Εξωτερικά, το συγκεκριμένο Τ16 μοιάζει γνήσιο, αλλά από κάτω βρίσκεται ένα Mitsubishi Evo VI με κάποια εξαρτήματα από Evo VIII. Γνήσιο σίγουρα δεν είναι το αυτοκίνητο, όμως η ιδέα ενός αγωνιστικού με εμφάνιση κλασικού και αξιοπιστία σύγχρονου ιαπωνικού μοντέλου, δεν ακούγεται κακή.

Η μετατροπή έγινε το 2015 και το συγκεκριμένο “Peugeot” έχει πάρει μέρος σε track days, σπριντ, αναβάσεις, αγώνες time-attack για ιστορικά αυτοκίνητα, και άλλες εκδηλώσεις. Το έχει μάλιστα υπογράψει ο Juha Kankkunen, που έχει πάρει έναν από τους 4 παγκόσμιους τίτλους του με το γνήσιο 205 Τ16 Group B.

To “T16” της ιστορίας μας έχει κινητήρα από Evo VIII με σύστημα anti-lag, χειροκίνητο 5άρι κιβώτιο με την 1η πίσω, και οι 400 ίπποι του μεταφέρονται και στους 4 τροχούς. Δεδομένου ότι το αμάξωμα είναι από πανάλαφρο Kevlar, οι επιδόσεις θα πρέπει να είναι καταιγιστικές.

Λάβετέ το αυτό σοβαρά υπόψη, αφού το αυτοκίνητο είναι προς πώληση στο eBay αντί 55.000 λιρών Αγγλίας (€61.800).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube