Πώς αλήθεια σώθηκε ο οδηγός από εδώ; [video]

Πώς αλήθεια σώθηκε ο οδηγός από εδώ; [video]

Κόπηκε στη μέση η παλιά Mustang στην αυτοσχέδια κόντρα, αλλά ο οδηγός είχε άγιο και γλίτωσε πολύ φτηνά.

Τρανή απόδειξη του πόσο επικίνδυνοι είναι οι αυτοσχέδιοι αγώνες.

Το σύμπαν φαίνεται πως συνωμότησε εδώ για να σωθεί ο οδηγός και να μη χτυπήσει κανένας άλλος, αφού η “Foxbody” Ford Mustang 3ης γενιάς ουσιαστικά κόπηκε στα δύο.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πού έγινε ο αυτοσχέδιος αγώνας ντράγκστερ, ούτε για τον οδηγό ή το αυτοκίνητο. Όμως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να έχει συμβεί οπουδήποτε στην Αμερική –και όχι μόνο– αφού οι νυχτερινές κόντρες στο δρόμο με «βελτιωμένα» αυτοκίνητα είναι κάτι το πολύ συνηθισμένο. 

Ας αρχίσουμε από την τοποθεσία. Ναι, ο δρόμος αυτός είναι ευθεία και φαίνεται έρημος. Όμως, αντί να οριοθετείται στα πλάγια από τσιμεντένια τοιχία ασφαλείας, όπως σε ένα κανονικό drag strip, εδώ υπάρχουν στύλοι, και μάλιστα δίπλα στην άσφαλτο. Ένα μικρό λάθος και… θα δείτε τι μπορεί να συμβεί. 

Η παλιά Mustang δείχνει πολύ φτιαγμένη και δυνατή, όμως οι βελτιωτές δεν μπήκαν στον κόπο να την εφοδιάσουν με ένα ρολ-κέιτζ («κλουβί») ασφαλείας, όπως απαιτείται στους κανονικούς αγώνες ντράγκστερ. Και, τέλος, ο οδηγός είναι ντυμένος σαν να πηγαίνει για καφέ, χωρίς να φοράει ούτε καν κράνος.

Τώρα, το πώς σώθηκε, όταν η Mustang του ξέφυγε και χτύπησε με το πλάι σε ένα στύλο, είναι σίγουρα θαύμα του Άγιου Χριστόφορου. Αν είχε τον αριστερό «διάδρομο» αντί για τον δεξιό, θα είχε σίγουρα σκοτωθεί. Τώρα, όπως γράφει στο video, τη γλίτωσε με μια σπασμένη ωμοπλάτη, ένα σπασμένο σαγόνι και κάποια χαμένα δόντια.

Αν φορούσε full-face κράνος, θα είχε γλιτώσει το σαγόνι και τα δόντια του. Αν το αυτοκίνητο είχε «κλουβί», μάλλον θα είχε γλιτώσει και η ωμοπλάτη του. Κι αν είχε πληρώσει 20 δολάρια για να τρέξει σε ένα κανονικό drag strip, μπορεί σήμερα να είχε και αυτοκίνητο…

Ηθικό δίδαγμα: Θέλεις αγώνα; Τότε μόνο σε πίστα.

[Πηγή: 1320video / YouTube]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube