Πωλείται! FIAT Nuova 500 με μοτέρ… Subaru WRX STI [video]

Πωλείται! FIAT Nuova 500 με μοτέρ… Subaru WRX STI [video]

Αν τα μόλις 13 άλογα του FIAT Nuova 500 του 1957 σας ακούγονται λίγα, σας βρήκαμε ένα στο eΒay με 300!

Το 1957 το FIAT Nuova 500 ήταν ένα διασκεδαστικό και γοητευτικό αυτοκινητάκι που έβαλε τη φτωχή και κατεστραμμένη Ιταλία πάνω σε τέσσερις ρόδες.

Βέβαια, με 479 κυβικά και 13 άλογα κάθε άλογα, κάθε άλλο παρά γρήγορα μπορούσες να πας, αφού το αυτοκίνητο μόλις και μετά βίας έπιανε τα 85 km/h.

Το πρότζεκτ που σας προτείνουμε για αγορά έλυσε άπαξ και διά παντός αυτό το πρόβλημα, αν και θα παραδεχτούμε με κάπως τρομακτικό τρόπο. Πώς; Αντικαθιστώντας το αναιμικό δικύλινδρο μοτέρ με ένα 4κύλινδρο τούρμπο από Subaru WRX STi. Έτσι το FIAT Nuova 500 απέκτησε 300 άλογα! Προφανώς και μέσα στο μηχανοστάσιο που φιλοξενούσε τον αερόψυκτο των 479 cc δεν χωρούσε ένας 2,5άρης κινητήρας μπόξερ με το ιντερκούλερ του. Αλλά τώρα ήρθε η ώρα να θαυμάσετε τι μηχανεύτηκε ο επίδοξος tuner.

 


Ένα πίσω σπόιλερ σε στιλ Abarth επέχει πλέον ρόλο πλαισίου για να στηρίξει το top-mount intercooler. Το στροφόμετρο τοποθετήθηκε πάνω στον αφαλό του τιμονιού και ανεβάζει στροφές δαιμονισμένα, ενώ ένα σασμάν Porsche G50 (από 911) και άξονες από 930 φροντίζουν για να περνούν τα 300 άλογα στο δρόμο. Και πώς τα περνούν! Δεν έχετε παρά να πάτε απευθείας στο 2:17 του video για να δείτε πώς σκούζει το μηχάνημα απλώς γκαζώνοντας, ακόμα και με short-shifting του οδηγού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Γιαγιά 81 ετών οδηγεί καθημερινά ένα Subaru WRX STi [video]



Σαφώς και η μετατροπή δεν είναι αυτό που θα λέγαμε μια καθωσπρέπει κατασκευή. Η βινίλ επένδυση με όψη ανθρακονήματος είναι λίγο ξεχαρβαλωμένη, το αυτοκίνητο έχει ρολκέιτζ δέκα σημείων, αλλά δεν βλέπουμε πουθενά ζώνες ασφαλείας. Αλλά από την άλλη το πράμα είναι καινούργιο, καθώς όπως αναφέρει στο eBay έχει κάνει μόλις 3.500 km. Εξ ου και η τελευταία προσφορά που είναι €3.800.

[Πηγή MotoeXotica Classic Cars μέσω Hooniverse]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube