Ποια M2, κουκλίτσα μου;

Ποια M2, κουκλίτσα μου;

Η Alpha-N Performance παρουσίασε ένα σημαντικά βελτιωμένο BMW 1 Series M Coupé, αντίπαλο δέος για την επερχόμενη M2.

Η BMW M2 βρίσκεται προ των πυλών, αλλά εμείς κάνουμε φόκους στους βελτιωτές που, πατώντας σε δυνατά εργοστασιακά μοντέλα, έχουν πάντα να πουν κάτι παραπάνω.

Για του λόγου το ασφαλές έχουμε το παράδειγμα της Alpha-N Performance που χρησιμοποίησε ως βάση την «προκάτοχο» της BMW M2, την 1 Series M Coupé, για να μας αποδώσει ένα σπορ κόμπακτ με 564 άλογα. Εδώ να θυμίσουμε ότι ο straight-six του στοκ μοντέλου βγάζει 341 άλογα. Τη ίδια σημαντική αύξηση με την ισχύ υπέστη και η ροπή που από τα 51 χιλιογραμμόμετρα ανέβηκε στα 74,8 kgm.

Για να πετύχει η Alpha-N Performance αυτή τη θηριώδη αύξηση φυσικά και δεν μπορούσε να περιοριστεί στον αναπρογραμματισμό της διαχείρισης, αλλά προχώρησε και στην υιοθέτηση μεγαλύτερου τούρμπο. Μαζί με αυτό, τοποθετήθηκε custom ιντερκούλερ, νέας σχεδίασης σύστημα εξάτμισης, αλλά και αναβαθμισμένα μπουζί, τρόμπες βενζίνης και πολλαπλασιαστές. Η Alpha-N Performance τοποθέτησε ακόμη ένα σύστημα ψεκασμού νερού-μεθανόλης Snow Stage 3 για καλύτερη ψύξη του θαλάμου καύσης και φυσικά την αναπρογραμματισμένη ECU που προαναφέραμε.

Για να διαχειριστεί την παραπάνω ισχύ, η 1 Series M Coupé εφοδιάστηκε με συμπλέκτη αγωνιστικών προδιαγραφών που πατά σε ένα σφόνδυλο μονής μάζας, κατασκευασμένο από ατσάλι υψηλής αντοχής. Επιπλέον τοποθετήθηκε ρυθμιζόμενη ανάρτηση coilover της Öhlins, όσο για το κοσμητικό/αεροδυναμικό πακέτο απορρίφθηκε η λύση aftermarket και τοποθετήθηκαν εμπρός σπλίτερ και χείλος εκφυγής στο πορτμπαγκάζ της Μ Performance.

Στην καμπίνα, η σφόδρα βελτιωμένη 1 Series M Coupé εφοδιάστηκε με μπάκετ που σφιχταγκαλιάζουν το σώμα, σπορ τιμόνι με ενδείκτη LED για τα ανεβάσματα και κεντρική οθόνη, όπως στα αγωνιστικά.

[Πηγή Alpha-N Performance]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube