Ντίζελ VW Polo έφθασε να αποδίδει πάνω από 500 άλογα

Ντίζελ VW Polo έφθασε να αποδίδει πάνω από 500 άλογα

Ένα ταπεινό VW Polo, μετά από αρκετές μετατροπές στον 1.9 TDI κινητήρα του, συναγωνίζεται σε ισχύ αρκετές Porsche και άλλα πανάκριβα σουπερκαρς.

Η κοινότητα του tuning μας έχει προσφέρει παγκοσμίως μερικά από τα πιο extreme αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους αυτού του πλανήτη. Και έχει αποδείξει πολλάκις ότι με μερικές έξυπνες τροποποιήσεις και λίγη γενναιότητα, ακόμα και ένα βαρετό καθημερινό αυτοκίνητο μπορεί να μετατραπεί στο απόλυτο sleeper! Ότι δηλαδή συνέβη και στο Volkswagen Polo που πρωταγωνιστεί στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω.

Δημοσιευμένο στο κανάλι CCD Video του YouTube, το 8λεπτο βίντεο παρουσιάζει πως ένας ταπεινός τουρμποντίζελ κινητήρας των 1,9 lt, χωμένος κάτω από το καπό ενός φθηνού χάτσμπακ, μπορεί να φτάσει να συναγωνίζεται σε ισχύ σούπερκαρς των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Βέβαια, το συγκεκριμένο Polo απέχει πολύ από το μοντέλο που βγήκε από το εργοστάσιο της VW, έχοντας υποστεί αρκετό ξεγύμνωμα και βελτιώσεις. Μεταξύ άλλων έχει αναβαθμισμένα μπεκ και εκκεντροφόρο, μεγαλύτερο υπερσυμπιεστή, καθώς και μεγαλύτερους σωλήνες για την εισαγωγή και την εξάτμιση. Ωστόσο, η μεγαλύτερη έκπληξη που κρύβει είναι ένα σύστημα χημικής υπερτροφοδότησης, το γνωστό μας νίτρο! 

Η πρώτη δοκιμή δυναμομέτρησης έγινε μόνο με την ώθηση από τον υπερσυμπιεστή και ο 1.9 TDI απέδωσε 366 ίππους και 587 Nm ροπής. Στη συνέχεια, με τη συμμετοχή του νίτρο, το αυτοκίνητο άρχισε να δίνει πάνω από 472 ίππους και 789 Nm, ώσπου μετά από κάμποσες δοκιμές ακόμα το μικροσκοπικό Polo κατάφερε να αποδώσει το εντυπωσιακό νούμερο των 513 ίππων και 865 Nm. Όχι και άσχημα για ένα ντίζελ αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε για να κινείται οικονομικά στην πόλη.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube