Nissan Navara-R, pick-up GT-R με 1.000 PS [video]

Nissan Navara-R, pick-up GT-R με 1.000 PS [video]

Το Nissan Νavara-R δεν είναι ένα συνηθισμένο pick-up. Έχει ισχύ 1.000 PS χάρη σε ένα βελτιωμένο κινητήρα από GT-R και είναι έτοιμο για την πίστα.

Ονομάζεται Nissan Navara-R, είναι ένα pick-up έτοιμο να μπει στην πίστα και απέχει πολύ από ένα συμβατικό Navara.

Εξωτερικά, έχει σημαντικά μικρότερη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με το συμβατικό Νavara. Εμπρός και πίσω έχουν προστεθεί body kit, οι θόλοι των τροχών έχουν φαρδύνει, ενώ έχουν γίνει επεμβάσεις στο αμάξωμα για βελτίωση της αεροδυναμικής. Περνώντας στο εσωτερικό, στο ταμπλό έχει προστεθεί σύστημα infotainment και ψηφιακός πίνακας οργάνων της Kenwood. Παράλληλα, το τιμόνι και ο λεβιές του κιβωτίου προέρχεται από Nissan GT-R.

Στο ντεμπούτο του Nissan Navara-R στο Goodwood Festival of Speed, στο τιμόνι του θα βρίσκεται ο Steve Baggsy και εμπνευστής του πρότζεκτ-Φρανκενστάιν.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη αλλαγή βρίσκεται κάτω από καπό. Έτσι, στην καρδιά του Nissan Νavara-R χτυπάει ένας βελτιωμένος κινητήρας από Νissan GT-R. Η χωρητικότητα του V6 έχει αυξηθεί στα 4,1 lt με την απόδοση του να φτάνει τους 1.000 PS. H ισχύς περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, ειδικά εξελιγμένου για το Navara-R.

Nissan Navara-R

Όπως είναι φυσικό, το σύστημα ανάρτησης έχει υποστεί επίσης αλλαγές. Τα υποπλαίσια προέρχονται από το GT-R, χρησιμοποιεί coilover KW V4 Racing και υδραυλικό σύστημα ανύψωσης HLS 4. Παράλληλα, οι ζάντες 16" του συμβατικού Navara αποτελούν παρελθόν και τη θέση τους έχουν πάρει ζάντες 20" της BBS. Το έργο της ακινητοποίησης έχουν αναλάβει φρένα της Alcon.

Χρειάστηκαν πάνω από δύο χρόνια για την ολοκλήρωση του πρότζεκτ του Nissan Νavara-R από την βρετανική SB Motorsport. Tο Νavara-R θα κάνει ντεμπούτο στο Goodwood Festival of Speed αυτόν τον μήνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube