Νέο Lister Stealth: Επιτέλους το είδαμε! [video]

Νέο Lister Stealth: Επιτέλους το είδαμε! [video]

Το μικρό βρετανικό ατελιέ Lister τελικά αποκαλύπτει το Stealth του, ένα SUV υψηλής απόδοσης που βασίζεται στην Jaguar F-Pace, και για το οποίο ισχυρίζεται ότι είναι το πιο αποτελεσματικό στον κόσμο.

Lister Stealth

Ίσως γνωρίζετε τη Lister για το Storm, αλλά αυτό είναι το πρώτο SUV από τον μικρό Βρετανό κατασκευαστή, ο οποίος προσπαθεί να κλέψει τις εντυπώσεις για το 2020 με ένα μοντέλο που βασίζεται πάνω στην Jaguar F-Pace 5.0 V8 και που ισχυρίζεται ότι είναι «το πιο αποτελεσματικό αυτή τη στιγμή». 

Ταχύτερο από μια Aston Martin DBX, μια Bentley Bentayga, ακόμη και από τη Lamborghini Urus ή την Porsche Cayenne Turbo; Αυτό ισχυρίζεται η Lister, η οποία δοκίμασε το Stealth της απέναντι σε όλα τα παραπάνω μοντέλα στο σπριντ 0-100 km/h, γράφοντας 3,5 δευτερόλεπτα –και νικώντας τα.

Κάτω από το καπό, ο κομπρεσοράτος 5λιτρος V8 της Jaguar για την περίπτωση έχει ανέβει στα 670 άλογα και στα 720 Nm. Νούμερα που τοποθετούν το Lister Stealth πάνω από την πιο αδύναμη -και λιγότερο αποκλειστική- F-Pace SVR.

H παραγωγή του Stealth θα περιοριστεί στα 100 κομμάτια, με τιμή ανάλογη της αποκλειστικότητας του αυτοκινήτου που ξεκινά από τις €110 χιλιάδες, χωρίς τα έξτρα. Επειδή πρέπει να σημειωθεί ότι η Lister θα επιτρέπει στους πελάτες να εξατομικεύουν το Stealth τους όσο το δυνατόν περισσότερο, ειδικά στο εσωτερικό με μια ευρεία επιλογή χρωμάτων και ενθέτων διακοσμήσεων. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube