node/35626

Επίσημο: Νέα BMW 3 Series Touring G20 [video]

H νέα 3άρα Touring δεν μεταμορφώθηκε σε κουβαλητή αξιώσεων, αλλά κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες να γίνει πιο πρακτική, έναντι αλμυρού τιμήματος, βεβαίως.

Λίγους μήνες ύστερα από την μπερλίνα, η BMW ετοιμάζεται να λανσάρει την έκτη γενιά της στέισον 3άρας. Η εκδοχή «Touring» της 3 Series, που υπάρχει για 32 χρόνια στον κατάλογο της Βαυαρών, έχει πουλήσει 1,7 εκατ. κομμάτια διά μέσου των γενεών της -500.000 μόνο στην απερχόμενη γενιά.

Η νιόφερτη 3 Series Touring αναθεώρησε τις αναλογίες της προς τα πάνω, ανεβαίνοντας κατά μήκος περίπου 8 cm (4,71 m), 1,6 πόντους κατά πλάτος (1,83 m) και 8 mm σε ύψος (1,47 m). Όσο για το μεταξόνιο, αυτό έχει επιμηκυνθεί κατά 4,1 πόντους, για να πιάσει σε μήκος το ίδιο με της μπερλίνας –να θυμίσουμε ότι υπάρχει μακριά 3άρα αποκλειστικά για την κινεζική αγορά. Νούμερα που φυσικά δεν καθιστούν το αυτοκίνητο πρωταθλητή στο είδος του.

Το πορτμπαγκάζ δεν επωφελήθηκε ιδιαίτερα από αυτή την αύξηση στις διαστάσεις, δεδομένου ότι ο συνολικός όγκος κέρδισε μόλις πέντε λίτρα σε σχέση με την απερχόμενη 3 Touring, φτάνοντας τα 500 lt. Βέβαια, παρόμοια χωρητικότητα προσφέρουν οι άλλοι δύο Γερμανοί ανταγωνιστές της, με τη Mercedes-Benz C-Class Estate και το Audi A4 Avant, με 460 και 505 λίτρα αντίστοιχα. Ωστόσο, η νέα Touring έκανε προσπάθεια για να προσφέρει πιο πρακτικές πτυχές, περιλαμβανομένου ενός καλύμματος αποσκευών δύο τεμαχίων που επιτρέπει να χωριστεί τελείως ο χώρος του φορτίου από την καμπίνα. Δύο μέρη που τοποθετούνται πολύ εύκολα και βρίσκονται κάτω από το πάτωμα του χώρου αποσκευών όταν τα χρειαστείς.

BMW 3 Series Touring G20

Η πλάτες πίσω μπορούν τώρα να διπλωθούν απευθείας από το πορτμπαγκάζ με κουμπιά, ανεβάζοντας έτσι τη συνολική χωρητικότητα στα 1.510 lt. Τέλος, και αυτό είναι αποκλειστικό στην αγορά (μόνο η μεγάλη X5 το διαθέτει), ένα καινοτόμο σύστημα επιτρέπει την ακινητοποίηση των αποσκευών μόλις κλείσει η πόρτα: Οι μεταλλικές ράγες που υπάρχουν για να διευκολύνουν να σπρώξεις τις αποσκευές στο πάτωμα του πορτμπαγκάζ έχουν στο κέντρο τους μια λαστιχένια ταινία που «πρήζεται» όταν κλείνει η πόρτα του χώρου αποσκευών, αποτρέποντας έτσι την μετακίνησή τους στην πρώτη στροφή.

Το αυτοματοποιημένο ηλεκτρικό σύστημα ανοίγματος της πόρτας, ενισχύεται και από το ξεχωριστό άνοιγμα του κρύσταλλου. Το τελευταίο, με την ανατοποθέτηση των μεντεσέδων του, προσφέρει πλέον πολύ μεγαλύτερο άνοιγμα. Εν κατακλείδι, η νέα BMW 3 Series Touring δεν έγινε το σημείο αναφοράς στους οικογενειακούς κουβαλητές (πεδίο εξάλλου στο οποίο ειδικεύονται και διαπρέπουν οι μαζικοί κατασκευαστές), αλλά έκανε φιλότιμες προσπάθειες για να προσφέρει ένα πιο πρακτικό και πιο μελετημένο πορτμπαγκάζ.

BMW 3 Series Touring G20

Στην καμπίνα, καμία έκπληξη, καθώς τα πάντα προέρχονται από την μπερλίνα. Η ατμόσφαιρα συνδυάζει τον κλασικισμό και μια σπορ αύρα και - τουλάχιστον από τις φωτογραφίες- ένα πολύ καλό επίπεδο ποιότητας. Μια ατμόσφαιρα που μπορεί να εξατομικευθεί μέσω των προτεινόμενων επιπέδων εξοπλισμού. 

Από την πλευρά της τεχνολογίας, όλα τα εργαλεία που μπορούμε να περιμένουμε από ένα αυτοκίνητο αυτού του επιπέδου βρίσκονται στον κατάλογο, κατά πλειονότητα αυτό των έξτρα: Αυτόνομη οδήγηση σε κυκλοφοριακή συμφόρηση, head-up-display μεγέθους XXL, προειδοποίηση σύγκρουσης με αυτόματο φρενάρισμα ανάγκης και πρόσκτηση του κινδύνου απ’ όλες τις κατευθύνσεις κυκλοφορίας κ.λπ. Το καινοτόμο αυτοματοποιημένο σύστημα παρκαρίσματος, το οποίο επιτρέπει στο αυτοκίνητο να «αναδημιουργήσει» μόνο του τα τελευταία 50 μέτρα με όπισθεν, είναι επίσης διαθέσιμο.

BMW 3 Series Touring G20

Έναρξις τον Σεπτέμβριον
Η νέα 3 Series Touring θα παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό στην ΙΑΑ 2019, στη Φρανφούρτη, και θα λανσαριστεί πανευρωπαϊκά στις 26 Σεπτεμβρίου. Η γκάμα σε μοτέρ θα είναι πλούσια, με τις ντίζελ 318d των 150 PS, 320d των 190 PS και 330d των 265 PS. Στις βενζίνες θα υπάρχουν η 320i με 184 PS, η 330i με 258 PS και η M340i xDrive με 374 άλογα. Τα επίπεδα εξοπλισμού θα είναι πέντε: Lounge, Business Design, Edition Sport, Luxury και M Sport. 

Η ελληνική αντιπροσωπεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τιμή για το αυτοκίνητο. Αν και στην Ελλάδα η εμπορική καριέρα του αυτοκινήτου, δεδομένων των προτιμήσεων του κοινού, προβλέπεται υποτονική. Ως εκτίμηση όμως αναμένουμε μια 320i Touring να ξεκινά ανάμεσα στις 48 και 50 χιλιάδες, ενώ λίγες εκατοντάδες ευρώ παραπάνω να κοστίζει μια βασική 318d Touring. 

node/39154
Lancia e-Integrlae

Ηλεκτροσόκ για τη Lancia Delta HF Integrale

Η εταιρεία του rallycrossman, Guerlain Chicherit ανακοινώνει τη δημιουργία ενός rétrofit για τη Lancia Delta HF Integrale, φέρνοντάς την στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

Ηλεκτροσόκ για τη Lancia Delta HF Integrale

Μπορεί να γνωρίζετε τον Guerlain Chicherit, τον διάσημο Γάλλο οδηγό αγώνων που έχει φορέσει πολλά καπέλα. Ο Chicherit ξεκίνησε την καριέρα του ως σκιέρ πριν πάρει στα χέρια του το τιμόνι πολλών και διαφορετικών αυτοκινήτων, από το raid του Dakar μέχρι το Rallycross.

Έκτοτε, ο οδηγός αγώνων από τη Σαβοΐα μετατράπηκε σε επιχειρηματία, έχοντας ιδρύσει τη δική του αγωνιστική ομάδα (GC Competition). Αλλά και μια εταιρεία που ειδικεύεται στην ενέργεια και στην αποθήκευσή της με τη μορφή μεγάλων κινητών μπαταριών που αντικαθιστούν τις γεννήτριες.

Η GC Competition και η GCK Energy (το «GC» από το «Guerlain Chicherit», δεν έχουμε μόνο στην Ελλάδα αυτό το χούι με τις ονομασίες των εταιρειών) θα ενώσουν τις δυνάμεις τους λοιπόν για να προτείνουν στους καταναλωτές μέχρι το τέλος του έτους ηλεκτρικά αυτοκίνητα, και όχι ό,τι κι ό,τι. «Η GC Kompetition θα παρουσιάσει στο τέλος του χρόνου τα πρώτα της αγωνιστικά Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα, καθώς και το πρώτο πρωτότυπο μιας εμπορικής γκάμα, της E-Retrofit Premium (εξηλεκτρισμός θρυλικών μοντέλων για παθιασμένους). Οι προ-παραγγελίες θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2020».

Το πρώτο μοντέλο της E-Retrofit Premium είναι ήδη γνωστό: Μια Lancia Delta HF Integrale αλά… ελεκτρίκ. Υπάρχουν πιθανότητες αυτό το είδος του πρότζεκτ να κάνει τους λάτρεις του μοντέλου και τους συλλέκτες να τρίζουν τα δόντια τους, αλλά ο πυρετός της μετατροπής παλαιών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά φαίνεται να έχει μια ισχυρή δυναμική. Ειδικά δεδομένου, ότι οι μετασκευές του είδους σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες απολαμβάνουν δημόσιας επιδότησης. 

Άντε να δούμε τι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός σε δύο ημέρες σχετικά με τον εξηλεκτρισμό της ΙΧ και δημόσιας κινητικότητας. Του είπαν άραγε οι σύμβουλοί του για το ηλεκτρικό retrofit; Ή ακόμη ψάχνουν να βρουν μέχρι τα πόσα… κυβικά θα ισχύει η επιδότηση;

node/39153

Πλησιάζει η ώρα της νέας BMW M4

Όλες οι πληροφορίες που έχουμε για τη νέα γενιά της BMW M4 που βρίσκεται προ των πυλών.

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

Πλησιάζει η ώρα της νέας BMW M4

Μόλις μια ημέρα μετά από την επίσημη πρεμιέρα της BMW 4 Series Coupé, οι φίλοι της βαυαρικής φίρμας έχουν αρχίσει να σχηματίζουν στη φαντασία τους την κορυφαία M4 η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2020.

Ανάμεσά τους και ο καλλιτέχνης X-Tomi Design, ο οποίος δεν έχασε χρόνο και δημιούργησε αυτή την ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα βασισμένος σε μια από τις επίσημες φωτογραφίες της 4 Series (εμπρός όψη 3/4) ενώ και εμείς δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε και δημιουργήσαμε τη δική μας εκδοχή για την ουρά της M4 (κεντρική φωτογραφία).

BMW M4 rendering

Η BMW M4 θα διαφέρει αισθητικά από την μέχρι στιγμής ισχυρότερη M440i xDrive (375 PS), χάρη στη διαφορετική διαμόρφωση της γρίλιας, τις ανασχεδιασμένες εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα, το εντονότερο σπλίτερ, τα πιο φουσκωμένα φτερά, του τροχούς μεγαλύτερης διαμέτρου με φαρδύτερα ελαστικά, την αεροτομή από ανθρακονήματα, τον μεγαλύτερο διαχύτη και τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης. Είναι επίσης πιθανό να υιοθετήσει και μεγαλύτερες εσοχές στα φτερά, ένα σήμα κατατεθέν των μοντέλων με το έμβλημα M.

Όσον αφορά τον κινητήρα, ολόκληρη η οικογένεια των M3 Sedan, M4 Coupé, M4 Convertible και M4 Gran Coupé θα χρησιμοποιεί μια σημαντικά αναβαθμισμένη έκδοση του εξακύλινδρου σε σειρά twin-turbo 3,0 λίτρων. Το μοτέρ θα αποδίδει από 480 PS στις απλές εκδόσεις έως και 510 PS στην κορυφαία Competition. Η δύναμη θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων Steptronic και του συστήματος τετρακίνησης xDrive και σπορ διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα.

Στην έκδοση Competition, η επιτάχυνση 0-100 km/h αναμένεται να ολοκληρώνεται σε κάτω από 4,0". Παραδοσιακά, η τελική ταχύτητα θα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης του κόφτη υψηλότερα με το προαιρετικό M Driver’s Package. Επιπλέον, όπως και η απερχόμενη M4, η νέα γενιά θα εξοπλίζεται με μεγαλύτερα φρένα M Sport και ενεργή ανάρτηση Adaptive M με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και επιθετικό στήσιμο.

Ακούγεται επίσης πως η BMW ετοιμάζει και μια πιο προσιτή έκδοση με χαμηλότερη ισχύ που θα συνδυάζει χειροκίνητο κιβώτιο και κίνηση στους πίσω τροχούς όμως κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη.

Οι κυριότεροι ανταγωνιστές της νέας BMW M4 Coupé είναι το πρόσφατα ανανεωμένο Audi RS 5 Coupé και η νέα γενιά της Mercedes-AMG C 63 S Coupe που βρίσκεται επίσης προ των πυλών.

TAGS