Επίσημο: Νέα BMW 3 Series Touring G20 [video]

Επίσημο: Νέα BMW 3 Series Touring G20 [video]

H νέα 3άρα Touring δεν μεταμορφώθηκε σε κουβαλητή αξιώσεων, αλλά κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες να γίνει πιο πρακτική, έναντι αλμυρού τιμήματος, βεβαίως.

Λίγους μήνες ύστερα από την μπερλίνα, η BMW ετοιμάζεται να λανσάρει την έκτη γενιά της στέισον 3άρας. Η εκδοχή «Touring» της 3 Series, που υπάρχει για 32 χρόνια στον κατάλογο της Βαυαρών, έχει πουλήσει 1,7 εκατ. κομμάτια διά μέσου των γενεών της -500.000 μόνο στην απερχόμενη γενιά.

Η νιόφερτη 3 Series Touring αναθεώρησε τις αναλογίες της προς τα πάνω, ανεβαίνοντας κατά μήκος περίπου 8 cm (4,71 m), 1,6 πόντους κατά πλάτος (1,83 m) και 8 mm σε ύψος (1,47 m). Όσο για το μεταξόνιο, αυτό έχει επιμηκυνθεί κατά 4,1 πόντους, για να πιάσει σε μήκος το ίδιο με της μπερλίνας –να θυμίσουμε ότι υπάρχει μακριά 3άρα αποκλειστικά για την κινεζική αγορά. Νούμερα που φυσικά δεν καθιστούν το αυτοκίνητο πρωταθλητή στο είδος του.

Το πορτμπαγκάζ δεν επωφελήθηκε ιδιαίτερα από αυτή την αύξηση στις διαστάσεις, δεδομένου ότι ο συνολικός όγκος κέρδισε μόλις πέντε λίτρα σε σχέση με την απερχόμενη 3 Touring, φτάνοντας τα 500 lt. Βέβαια, παρόμοια χωρητικότητα προσφέρουν οι άλλοι δύο Γερμανοί ανταγωνιστές της, με τη Mercedes-Benz C-Class Estate και το Audi A4 Avant, με 460 και 505 λίτρα αντίστοιχα. Ωστόσο, η νέα Touring έκανε προσπάθεια για να προσφέρει πιο πρακτικές πτυχές, περιλαμβανομένου ενός καλύμματος αποσκευών δύο τεμαχίων που επιτρέπει να χωριστεί τελείως ο χώρος του φορτίου από την καμπίνα. Δύο μέρη που τοποθετούνται πολύ εύκολα και βρίσκονται κάτω από το πάτωμα του χώρου αποσκευών όταν τα χρειαστείς.

BMW 3 Series Touring G20

Η πλάτες πίσω μπορούν τώρα να διπλωθούν απευθείας από το πορτμπαγκάζ με κουμπιά, ανεβάζοντας έτσι τη συνολική χωρητικότητα στα 1.510 lt. Τέλος, και αυτό είναι αποκλειστικό στην αγορά (μόνο η μεγάλη X5 το διαθέτει), ένα καινοτόμο σύστημα επιτρέπει την ακινητοποίηση των αποσκευών μόλις κλείσει η πόρτα: Οι μεταλλικές ράγες που υπάρχουν για να διευκολύνουν να σπρώξεις τις αποσκευές στο πάτωμα του πορτμπαγκάζ έχουν στο κέντρο τους μια λαστιχένια ταινία που «πρήζεται» όταν κλείνει η πόρτα του χώρου αποσκευών, αποτρέποντας έτσι την μετακίνησή τους στην πρώτη στροφή.

Το αυτοματοποιημένο ηλεκτρικό σύστημα ανοίγματος της πόρτας, ενισχύεται και από το ξεχωριστό άνοιγμα του κρύσταλλου. Το τελευταίο, με την ανατοποθέτηση των μεντεσέδων του, προσφέρει πλέον πολύ μεγαλύτερο άνοιγμα. Εν κατακλείδι, η νέα BMW 3 Series Touring δεν έγινε το σημείο αναφοράς στους οικογενειακούς κουβαλητές (πεδίο εξάλλου στο οποίο ειδικεύονται και διαπρέπουν οι μαζικοί κατασκευαστές), αλλά έκανε φιλότιμες προσπάθειες για να προσφέρει ένα πιο πρακτικό και πιο μελετημένο πορτμπαγκάζ.

BMW 3 Series Touring G20

Στην καμπίνα, καμία έκπληξη, καθώς τα πάντα προέρχονται από την μπερλίνα. Η ατμόσφαιρα συνδυάζει τον κλασικισμό και μια σπορ αύρα και - τουλάχιστον από τις φωτογραφίες- ένα πολύ καλό επίπεδο ποιότητας. Μια ατμόσφαιρα που μπορεί να εξατομικευθεί μέσω των προτεινόμενων επιπέδων εξοπλισμού. 

Από την πλευρά της τεχνολογίας, όλα τα εργαλεία που μπορούμε να περιμένουμε από ένα αυτοκίνητο αυτού του επιπέδου βρίσκονται στον κατάλογο, κατά πλειονότητα αυτό των έξτρα: Αυτόνομη οδήγηση σε κυκλοφοριακή συμφόρηση, head-up-display μεγέθους XXL, προειδοποίηση σύγκρουσης με αυτόματο φρενάρισμα ανάγκης και πρόσκτηση του κινδύνου απ’ όλες τις κατευθύνσεις κυκλοφορίας κ.λπ. Το καινοτόμο αυτοματοποιημένο σύστημα παρκαρίσματος, το οποίο επιτρέπει στο αυτοκίνητο να «αναδημιουργήσει» μόνο του τα τελευταία 50 μέτρα με όπισθεν, είναι επίσης διαθέσιμο.

BMW 3 Series Touring G20

Έναρξις τον Σεπτέμβριον
Η νέα 3 Series Touring θα παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό στην ΙΑΑ 2019, στη Φρανφούρτη, και θα λανσαριστεί πανευρωπαϊκά στις 26 Σεπτεμβρίου. Η γκάμα σε μοτέρ θα είναι πλούσια, με τις ντίζελ 318d των 150 PS, 320d των 190 PS και 330d των 265 PS. Στις βενζίνες θα υπάρχουν η 320i με 184 PS, η 330i με 258 PS και η M340i xDrive με 374 άλογα. Τα επίπεδα εξοπλισμού θα είναι πέντε: Lounge, Business Design, Edition Sport, Luxury και M Sport. 

Η ελληνική αντιπροσωπεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τιμή για το αυτοκίνητο. Αν και στην Ελλάδα η εμπορική καριέρα του αυτοκινήτου, δεδομένων των προτιμήσεων του κοινού, προβλέπεται υποτονική. Ως εκτίμηση όμως αναμένουμε μια 320i Touring να ξεκινά ανάμεσα στις 48 και 50 χιλιάδες, ενώ λίγες εκατοντάδες ευρώ παραπάνω να κοστίζει μια βασική 318d Touring. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube