Νέα Alpina B3 Sedan με 462 PS [video]

Νέα Alpina B3 Sedan με 462 PS [video]

Σπορ έκδοση της τριάρας με περισσότερη δύναμη και αριστοκρατική εμφάνιση.

Λίγο μετά από την παρουσίαση της Alpina B3 Touring, ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος επιστρέφει με την πρεμιέρα της Alpina B3 Sedan στο Τόκιο. Το σπορ πολυτελές τετράθυρο μοντέλο αποτελεί μια ισχυρότερη εναλλακτική στην εργοστασιακή BMW M340i xDrive, όμως διατηρεί ένα πιο "ταξιδιάρικο" προσανατολισμό σε σύγκριση με την σκληροπυρηνική επερχόμενη BMW M3.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέα Alpina B3 Touring [video]

Alpina

Όπως και στην έκδοση Touring, κάτω από το καπό βρίσκεται μια βελτιωμένη έκδοση του εξακύλινδρου bi-turbo κινητήρα 3,0 λίτρων που αποδίδει 462 PS και 700 Nm ροπής, κάτι που σημαίνει πως έχει + 88 PS και + 200 Nm ροπής σε σύγκριση με την εργοστασιακή BMW M340i xDrive. Το μοτέρ συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF το οποίο στέλνει τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος xDrive και με τη βοήθεια ηλεκτρονικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα.

Χάρη στο χαμηλότερο βάρος και την καλύτερη αεροδυναμική του αμαξώματος τριών όγκων σε σύγκριση με την αντίστοιχη Touring, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 3,8" (-0,1") και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 303 km/h (+3 km/h). Ο βελτιωτικός οίκος προσφέρει επίσης σπορ ενεργή ανάρτηση με ελατήρια της Eibach και αναβαθμισμένα φρένα.

Alpina

Αισθητικά, το μοντέλο απέκτησε τις σφυρήλατες πολυάκτινες ζάντες 20" της Alpina, αεροδυναμικές προεκτάσεις στους προφυλακτήρες και τα μαρσπιέ, διακριτική αεροτομή, διαχύτη και τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης από ανοιξείδωτο ατσάλι. Στο εσωτερικό βρίσκουμε επενδύσεις από δέρμα Lavalina, αριθμημένη μεταλλική πλακέτα και διαφορετικά γραφικά στον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Η διάθεση της Alpina B3 θα ξεκινήσει στα μέσα του 2020, όταν θα έχει ήδη παρουσιαστεί και η κορυφαία εργοστασιακή έκδοση της τριάρας, η νέα M3.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube