MTM Audi RS3 και τα 300 km/h γίνονται παιχνιδάκι

MTM Audi RS3 και τα 300 km/h γίνονται παιχνιδάκι

Η MTM με το νέο βελτιωτικό πακέτο που ετοίμασε για το Audi RS3, στέλνει το εκρηκτικό χάτσμπακ στη ζώνη των… σούπερκαρ.

Προφανώς και το νέο Audi RS3 αποτελεί μια πλατφόρμα που δελεάζει τους βελτιωτές. Οπότε, ύστερα από τις tuned εκδοχές της Abt και της DTE Systems, ήρθε η σειρά της MTM να ξεζουμίσει τον 2,5άρη 5κύλινδρο κινητήρα.

Το κιτ της MTM είναι και το ισχυρότερο αυτή τη στιγμή στην πιάτσα, καθώς από τα στοκ 367 άλογα και 47,4 χιλιογραμμόμετρα, στέλνει τη «βελόνα» στους 435 PS και στα 61,7 kgm.

Με τέτοια ισχύ λοιπόν, δεν είναι περίεργο που ο Γερμανός βελτιωτής δηλώνει 3,9” για το 0-100 km/h, επίδοση που κάνει το RS3 του ταχύτερο σχεδόν μισό δευτερόλεπτο από το εργοστασιακό. Ενώ, για να ανέβεις στα 200 από στάση χρειάζεται 14,1”. Τα ίδια φυσικά παίζουν και για την τελική ταχύτητα, όπου από τα 280 m/h, το MTM RS3 ξεπερνά τα 300 km/h.

To αυτοκίνητο πατά πλέον σε ζάντες Νardo των 19” που είναι ντυμένες με Michelin Pilot Super Sport, συνδυασμός που η MTM χρεώνει €2.900. Η ανοξείδωτη εξάτμιση πάει άλλα €4.250, τα αναβαθμισμένα φρένα €3.490 και η σπορ ανάρτηση 2.390 ευρώ.

Το Audi RS3 που απεικονίζεται στις φωτογραφίες φορά το έξτρα κοσμητικό πακέτο του MTM με εμπρός σπόιλερ, πίσω διαχύτη και πλευρικούς ανθρακονημάτινους καθρέφτες. Σύντομα θα υπάρχει και κάλυμμα μοτέρ από το ίδιο υλικό.

Στην καμπίνα, η MTM τοποθέτησε τιμόνι με δερμάτινη επένδυση και διακοσμήσεις από κάρμπον (€1.850), ενώ μπορούν να τοποθετηθούν και έξτρα ανθρακονημάτινα μπάκετ για μείωση του βάρους. Στη λίστα των έξτρα περιλαμβάνονται μέχρι και φωτισμός στις πόρτες, έτσι ώστε να προβάλλουν το σήμα του βελτιωτή στο έδαφος μόλις ανοίγουν (€80).

Στην περίπτωση που αποφασίσετε να βάλετε ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει στη λίστα του MTM, το αυτοκίνητο στη Γερμανία φτάνει τις €75.044 (αυτοκίνητο, βελτιωτικό πακέτο, τοποθέτηση και φόροι). Βέβαια, στην περίπτωση που θέλετε κάτι ακόμα πιο ακραίο, να σας πληροφορήσουμε ότι το ανάλογο κιτ βρίσκεται υπό εξέλιξη και θα ανεβάζει την ισχύ του 2,5άρη κινητήρα στα 500 άλογα.

[Πηγή MTM]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube