To MINI Clubman έγινε αγροτικό!

To MINI Clubman έγινε αγροτικό!

Οι Αμερικανοί γνωρίζουν όσο κανένας άλλος να φτιάχνουν pick-up και του Timothy του φάνηκε καλή η ιδέα του downhsizing στο «εθνικό» όχημα. Και εγένετο MINI Clubman pick-up!

MINI Clubman pick-up by imperf3kt

Μην φανταστείτε κάποια προχειροδουλειά! Κοψίματα, αρμολογήσεις, λογιών λογιών αξεσουάρ, βαφή, φινιρίσματα… Μπορεί ο Αμερικανός κάτοχος αυτού του αγροτικού Clubman να δούλεψε σε επίπεδο μαστοράντζας, αλλά το τελικό αποτέλεσμα τον δικαιώνει. Το αυτοκίνητο θα μπορούσε να το έχει φτιάξει το ατελιέ κάποιου εγνωσμένης αξίας μετατροπέα ή ακόμη ακόμη να ήταν και εργοστασιακή έκδοση. 

Ο Timothy προφανώς έχει τον τρόπο του! Τεχνίτης κατά πώς φαίνεται και ιδιοκτήτης μιας Ferrari F355 Spider, ο χρήστης του Instagram, imperf3kt, δεν σαγηνεύεται μόνο από ιταλικά σπόρτσκαρ. Και η μετατροπή του MINI Clubman σε pick-up τον δικαιώνει, ούσα ιδιαίτερα προσεγμένη.

MINI Clubman pick-up by imperf3kt

Το αυτοκίνητο που μετέτρεψε ο Αμερικανός φίλος μας είναι (ήταν) ένα μπλε της υφιστάμενης γενιάς, φυσικά ALL4, και την μετατροπή την επιμελήθηκε ο ίδιος. Η αρχή έγινε, καλά καταλάβατε, με chop toping, αλλά παράλληλε o άνθρωπός μας ενίσχυσε το πλαίσιο, έψαξε και έμαθε πώς να συγκολλήσει την «μπανιέρα» και στη συνέχεια σφράγισε και μόνωσε τα πάντα.

Όσο για το τζάμι στο πίσω μέρος της καμπίνας είναι «εγκεκριμένο» για αυτοκινητική χρήση, καθώς προέρχεται από Volkswagen Caddy πρώτης γενιάς. 

MINI Clubman pick-up by imperf3kt

Φυσικά, pick-up-σαύρα δεν γίνεται, οπότε ο Timothy ψήλωσε την ανάρτηση, άλλαξε τα λάστιχα με all-terrain, τοποθέτησε το… απαραίτητο bullbar, μια μπάρα με LED και σχάρα για τη ρεζέρβα στην οροφή και… μπίνγκο. Ο γιαλατζή-δερβίσης, που θα ’λεγε και ο αείμνηστος Αθηνόδωρος Προύσαλης στην «Ιταλίδα από την Κυψέλη», μεταμορφώθηκε σε πραγματικό μηχάνημα εργασίας, αλλά και για τα βουνά και τα λαγκάδια.

Τώρα αν αναρωτιέστε για τη μεταλλική χρυσομυγί απόχρωση, ήταν απωθημένο του ιδιοκτήτη επειδή ήταν ξετρελαμένος με το χρώμα ενός Mazda MX-5 που είχε στο παρελθόν.

MINI Clubman pick-up by imperf3kt

Ο Timothy δεν στάθηκε φειδωλός σε πληροφορίες και έχει τεκμηριώσει πλούσια τη μεταμόρφωση του MINI Clubman στον λογαριασμό του στο Instagram. Μέχρι και τις στενές επαφές που είχε με ελάφι στον δρόμο αναφέρει… Βέβαια, η ζημιά δεν φαίνεται να αποτελεί πρόβλημα για την αποδεδειγμένη μαστοριά του.

MINI Clubman pick-up by imperf3kt

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε, ότι έχει εμφανιστεί και επίσημα MINI με καρότσα. Ήταν πίσω στο 2014, όταν η «δημιουργική συνεργασία ανάμεσα σε νεαρούς μαθητευόμενους και τους εκπαιδευτές τους στο εργοστάσιο της BMW στο Μόναχο και στο Dingolfing», όπως έγραφε τότε το δελτίο Τύπου, γέννησε το Paceman Adventure.

Ένα MINI που βασιζόταν στο MINI Cooper S Paceman ALL4 πριν από το facelift εκείνης της χρονιάς και ήταν βαμμένο σε μεταλλικό χρώμα Jungle Green (κοντά σε απόχρωση με του Timothy) με ράγες οροφής και καρότσα αλά pick-up. Εκείνο το MINI Paceman Adventure ήταν μια σπουδή one-off, ως εκ τούτου δεν έλαβε ποτέ εμπορική διάσταση και μπορείτε να το δείτε στην φωτογραφία που ακολουθεί...

MINI Paceman Adventure 2014

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube