Μια Rolls-Royce 820 ίππων για να καίει λάστιχο! [video]

Μια Rolls-Royce 820 ίππων για να καίει λάστιχο! [video]

O γνωστός για την τρέλα του με τα αυτοκίνητα, πρωταθλητής του σκι, Jon Olsson, πραγματοποίησε ένα παιδικό του όνειρο!

Ο Σουηδός σταρ του Freestyle skiing είχε, μεταξύ άλλων, μια Lamborghini Huracan 800 ίππων, ένα Audi RS6 Avant 950 ίππων, ένα Rebellion R2K και μια Lambo Murcielago SuperVeloce… “Winter Edition”.

Αυτή τη φορά αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα παιδικό του όνειρο: να αγοράσει μια Rolls-Royce.

Πριν 6 μήνες όντως αγόρασε μια κουπέ Wraith, που την ονόμασε George”. Αλλά φυσικά δεν την άφησε «μαμά». Την έστειλε στην Absolut Motors στην Ολλανδία για να την κάνει… έτσι όπως τη βλέπετε.

Το αρχικό σχέδιο ήταν να δώσει στο (κάποτε) κομψό κουπέ «τρελή off-road εμφάνιση» με «κουλ χειμερινά λάστιχα», αλλά τελικά, λόγω έλλειψης χρόνου, πήγε σε κάτι πιο απλό: συστοιχίες από προβολείς LED, χαμηλωμένη ανάρτηση και εξωτερική μεμβράνη μορφής καμουφλάζ, όπως στα προηγούμενα αυτοκίνητά του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Lambo εναντίον χιονοπλαγιάς [video]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τον Olsson να κάνει τον ταξιτζή με το RS6 των 950 PS [video]

Η Rolls πατάει σε τερατώδεις ζάντες 24 ιντσών της Forgiato κι έχει μια ειδικά φτιαγμένη σχάρα οροφής για να μεταφέρει μια αεριωθούμενη (ναι, με τζετσανίδα σερφ φτιαγμένη από ανθρακονήματα, που ζυγίζει μόνο 18 κιλά. Τα κρύσταλλα των παραθύρων είναι μαύρα και μέσα στο πορτμπαγκάζ ο Olsson μεταφέρει ένα σετ ασορτί αποσκευών της νέας δικής του συλλογής.

Η Absolut Motors βελτίωσε τον διτούρμπινο V12 των 6,6 λίτρων, ανεβάζοντας την ιπποδύναμή του από τους 632 στους 820 PS και τη ροπή από τα 83,6 στα 116 kgm! Λεπτομέρειες για τη μετατροπή δεν έχουμε, όμως σίγουρα έχει αλλάξει το πρόγραμμα, έχει αυξηθεί η πίεση υπερπλήρωσης, ενώ έχει τοποθετηθεί κι ένα σύστημα εξαγωγής Quicksilver.

Οι πιο ελεύθερες αυτές εξατμίσεις είναι υπεύθυνες για κάμποσα από τα επιπλέον άλογα, αλλά ο κύριος ρόλος τους είναι βέβαια να δημιουργούν τη μουσική υπόκρουση ενώ ο Olsson καίει τα πίσω λάστιχα γεμίζοντας τον κόσμο καπνούς.

Πόσο συχνά βλέπετε μια Rolls να κάνει burn-out;

[Πηγή: Jon Olsson]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube