Μια Maserati που καγκουρεύτηκε σε Alfa Romeo

Μια Maserati που καγκουρεύτηκε σε Alfa Romeo

Έχουμε δει μετατροπές και μετατροπές προς πώληση, αλλά Maserati Coupé του 2002 που έγινε Alfa Romeo 8C είναι από τα άγραφα. Που το γράφουμε, όμως.

Οι άνθρωποι συνήθως μετατρέπουν ένα μη δημοφιλές, ένα υποδεέστερο αυτοκίνητο, σε ένα μοντέλο που σπάει ταμεία, εδώ όμως τι γίνεται;

Θα μας πείτε οι γνωρίζοντες, ότι η σύνδεση μεταξύ των δύο υπάρχει. Η 8C Competizione είναι ένα μοντέλο διά χειρός Maserati πάνω σε τροποποιημένη πλατφόρμα της 4200/GranTurismo. Ακόμα και ο 4,7λιτρος κινητήρας V8 προήλθε από τη Maserati (παρόλο που συναρμολογήθηκε από τη Ferrari), αλλά από αυτά να καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι η 8C είναι μια 4200/Gran Turismo είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά.

Σύμφωνα με τον πωλητή, του αυτοκινήτου η «επαγγελματικά εκτελεσμένη εκπληκτική ερμηνεία της κλασικής Alfa 8C Competizione» έχει γίνει από εκείνον. Οι τροποποιήσεις περιλαμβάνουν νέα στρογγυλά φώτα στοπ, καθώς και όπισθεν και πίσω φώτα ομίχλης, σήματα «8C Competizione» για να βεβαιώνεται η γνησιότητά της (!), ζάντες από Alfa Romeo Brera και αεραγωγοί στα φτερά αλά 8C.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μοτοσικλέτα quad με μοτέρ Maserati V8 470 PS [video]

Στην αγγελία που δημοσιεύτηκε στο PistonHeads.com, ο πωλητής αναφέρει ότι το αυτοκίνητο είναι τέλεια μηχανολογική κατάσταση. Οι αλλαγές λαδιών γίνονταν κάθε 8.000 km, οι βαλβολίνες του σασμάν και το ψυκτικό υγρό αντικαθίσταντο ετησίως, ενώ το αυτοκίνητο φορά καινούργιο σετ τακάκια.

Και ο λόγος που το αποχωρίζεται ο τωρινός ιδιοκτήτης του; «Εννέα πόντοι για παραβάσεις SP-30 (σ.σ. υπέρβαση ορίου ταχύτητας) επιβάλλουν την πώλησή του», δηλώνει ο ίδιος. Το οδόμετρο του αυτοκινήτου γράφει 97.000 μίλια (156.000 km) και η τιμή που ζητά είναι £15.950 ή 17.660 ευρώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube