Μια Ferrari 488 GTB διά χειρός DMC

Μια Ferrari 488 GTB διά χειρός DMC

Tα πρότζεκτ της DMC πάνω σε Ferrari πάντα είναι εξαιρετικού ενδιαφέροντος και αυτή η βελτιωμένη 488 GTB κάνει τη στοκ να δείχνει φτωχός συγγενής.

Μια Ferrari 488 Spider σας ετοιμάσαμε για DRIVE Story στο περιοδικό που κυκλοφορεί αύριο Παρασκευή 20/5 και επί τη ευκαιρία να σας επαναλάβουμε ότι το διτούρμπινο 3,9λιτρο μοτέρ V8 που παίζει κάτω από το καπό βγάζει στοκ 670 άλογα.

Και καθώς πια είναι τουρμπάτο, λύνει τα χέρια των ειδικών του aftermarket για παραγωγή μεγάλης ισχύος έναντι των παλιότερων ατμοσφαιρικών μοτέρ στα κεντρομήχανα του Maranello. Και για του λόγου το ασφαλές να σημειώσουμε, ότι με μια απλή αναχαρτογράφηση της ECU στην 488 GTB πιάνεις τα άλογα που θα έβγαζες αν διπλοτούρμπιζες μια Ferrari 458, για παράδειγμα. Επιπλέον, οι τεχνικές βελτιώσεις στα τουρμπάτα μπορούν σαφώς πιο εύκολα να αναιρεθούν, επανερχόμενοι στα εργοστασιακά δεδομένα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Ferrari 458 Speciale [video]

Η πιο πρόσφατη βελτίωση σε Ferrari 488 GTB έγινε από την DMC, με τα ορατά σημεία της να είναι αυτό το υπέροχο, και λίγο space, body kit. Με κωδική ονομασία 488 GTB Orso, το νέο πρότζεκτ της DMC δεν εξαντλεί τις δυνατότητες του μοτέρ, καθώς οι μηχανικοί της προχώρησαν για την ώρα σε κιτ Stage 1. Το αποτέλεσμα είναι η μέγιστη ισχύς να ανέβει στους 788 PS και η μέγιστη ροπή στα 88,2 kgm, νούμερα που επετεύχθησαν ύστερα από την αντικατάσταση της στοκ εξάτμισης με μια άλλη πιο σπορ και επαναπρογραμματίζοντας την ECU.

Στο κοσμητικό κομμάτι, η DMC προσέθεσε αυτό που ονομάζει «ένα ξίφος κι ένα σπόιλερ», υποστηριζόμενο από κάθετα πτερύγια για τον εμπρός προφυλακτήρα, νέα αεροδυναμικά πλευρικά μαρσπιέ  και ανασχεδιασμένο διαχύτη πίσω. Στις καλλιτεχνικές απεικονίσεις μπορείτε να δείτε όλο το αεροδυναμικό πακέτο που υποστηρίζει τα 118 παραπάνω άλογα. Ενώ στο website του tuner μια μεγάλη ποικιλία από ζάντες σε σχέδια και διαστάσεις και για την 488 GTB.

Στην καμπίνα, η 488 GTB Orso θα εξατομικεύεται ανάλογα με την επιθυμία του ενδιαφερομένου, κάνοντας χρήση μια σειράς κοσμητικών αλλαγών με υλικά το δέρμα και το ανθρακόνημα. Η DMC προσφέρει ακόμη δωρεάν μια θήκη για iPhone στο χρώμα του αυτοκινήτου.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον τα κιτ Stage 2 και Stage 3 και την χιλιάδα ίππων που σαφώς θα προκύψει από το τελευταίο.

[Πηγή DMC]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube