Mansory Carbonado Apertos, η τέλεια Lambo Aventador

Mansory Carbonado Apertos, η τέλεια Lambo Aventador

Με 1.250 άλογα, χάρη στην προσθήκη δύο τούρμπο, και με όψη από ταινία επιστημονικής φαντασία, η Mansory Carbonado Apertos δεν είναι απλώς μια «φτιαγμένη» Aventador Roadster.

Σε γενικές γραμμές έχουμε την ίδια συνταγή που έχουμε δει στη στάνταρ Carbonado: Ανθρακόνημα παντού και κάθε εξωτερική βελτίωση ή τροποποίηση για ένα σκοπό.

Όπως για παράδειγμα το εμπρός σπόιλερ που βοηθά στην ψύξη του μοτέρ, σημαντικά καλύτερα απ’ ό,τι το κάνει το στοκ κιτ.

Τα πάντα πάνω στο ιταλικό σούπερκαρ είναι ψαγμένα και μελετημένα. Όπως για παράδειγμα, η βελτιωμένη κάθετη αεροδυναμική πίεση. Αεροδυναμική απόδοση που οφείλεται στο ειδικά σχεδιασμένο χείλος του εμπρός σπόιλερ. Βέβαια, τα πάντα πάνω στο αυτοκίνητο «φωνάζουν» ότι πρόκειται για ένα δημιούργημα του Μansory και όχι απλώς μια ακόμη βελτιωμένη Lambo. Στοιχεία όπως τα πλευρικά μαρσπιέ με τις «φούστες» τους και τα φουσκωμένα φτερά δεν αφήνουν καμία αμφιβολία περί τίνος πρόκειται.

Σε σύγκριση με την απλή Carbonado, η Apertos είναι προφανώς ένα πιο επιθετικό, τουλάχιστον αυτό αποκομίζεις από την όψη, αυτοκίνητο. Το ίδιο εξάλλου συμβαίνει και με τη στοκ Aventador Roadster έναντι της στοκ LP700-4. Αν τώρα μας ρωτήσετε ποια από τις tuned Aventador μας αρέσει, οι γνώμες μέσα στη σύνταξη διίστανται. Κάποιοι τρελαίνονται για την Aventador της DMC, ενώ άλλοι θα έδιναν τα πάντα γι’ αυτή με τη μηχανολογική βελτίωση της Novitec και την εξωτερική επιμέλεια της Torado. Βέβαια, μιλάμε για κλειστά αυτοκίνητα, καθώς ως ρόουντστερ η Carbonado Apertos τις τρώει λάχανο.     

Το αυτοκίνητο πατά στις ζάντες που όσες φορές κι αν τις δούμε, φαντάζουν το ίδιο εντυπωσιακές. Με διάσταση 9Jx20” εμπρός και 13Jx21” πίσω είναι ντυμένες με τετράπαχα λάστιχα Pirelli P ZERO.

Στην καμπίνα της Carbonado Apertos προστέθηκε σαφώς περισσότερη γεύση. Εκτός λοιπόν από τη θύελλα ανθρακονημάτινων στοιχείων, προς επίρρωση του ονόματός της, και το αφράτο, καλολουστραρισμένο δέρμα, πολλοί μπορεί να σκορτσάρουν από την κιτρινίλα που κυριαρχεί στο κόκπιτ. Και να σκεφτούν, «αυτό το τέρας των 1.250 ίππων θα άξιζε κάτι πιο αρρενωπό…». Και ίσως θα έχουν δίκιο.

Το ζουμί βέβαια είναι τι κάνει στο δρόμο και ο Mansory λέει ότι κάνει ότι και η «συμβατική» Carbonado: 0-100 km/h σε 2,6” και δεν σταματά να επιταχύνει αν δεν φτάσει τα 380 km/h, μπαίνοντας για τα καλά στα χωράφια των hypercar.

O Mansory για να πετύχει αυτά τα νούμερα, αναδόμησε το μοτέρ, αντικαθιστώντας πιστόνια, μπιέλες, κουζινέτα, στρόφαλα και στροφαλοφόρο και ολόκληρη την κυλινδροκεφαλή με αγωνιστικά ανταλλακτικά. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν τα δύο τούρμπο και, φυσικά, ένα εντελώς νέο custom σύστημα εξάτμισης.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών, σε επίπεδο «φάτε μάτια ψάρια», μπορείτε να το δείτε στις φωτό που ακολουθούν. Όσο για τις εντυπώσεις μας από την οδήγηση μιας στάνταρ πια Lamborghini Aventador Roadster μπορείτε να τις δείτε στο video που ακολουθεί.

[Πηγή Mansory]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube