Μια Aventador με 988 PS από την DMC

Μια Aventador με 988 PS από την DMC

H DMC αποκάλυψε πλήρως τη θηριώδη Lamborghini Aventador LP998 Edizione GT.

H DMC, βελτιωτής που ειδικεύεται στα σούπερκαρ, έχει ένα κόλλημα με τη Lamborghini Aventador και κατά καιρούς έχει παρουσιάσει κάμποσες εξατομικευμένες εκδοχές της.

Αλλά αυτή τη φορά, με την τελευταία εκδοχή, την LP998 Edizione GT, έφτασε σε ακραίο σημείο, φτιάχνοντας μια Aventador σαφώς πιο σκληροπυρηνική από κάθε άλλη προκάτοχό της.

Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει, έτσι με την πρώτη ματιά καταλαβαίνεις ότι το ούλτρα σπορ,  επιθετικό και φαρδύ body kit εξελίχτηκε για να καλύψει τις προδιαγραφές της FIA χωρίς συμβιβαστικές προσεγγίσεις σε ένα κατά τα άλλα street-legal αυτοκίνητο.

Η βελτίωση κοστίζει €213.000, χωρίς το αυτοκίνητο φυσικά, και το κιτ αναβάθμισης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα ανθρακονημάτινο γιγαντιαίο διαχύτη και μια αντιστοίχου μεγέθους πτέρυγα, επίσης από ανθρακόνημα που ρυθμίζεται χειροκίνητα σε τρεις θέσεις. Ανθρακονημάτινο είναι και το νέο χείλος του εμπρός σπόιλερ που κατεβαίνει χαμηλά, ενώ πίσω ξεμπουκάρει μια τετραπλή εξάτμιση, κεντρικά τοποθετημένη. Τα υπόλοιπα ορατά συστατικά της βελτίωσης περιλαμβάνουν μαύρες πολυάκτινες ζάντες ελαφρού κράματος, σαλόνι με δερμάτινη διχρωμία (μαύρο-κόκκινο) καθώς και ανθρακονημάτινα «πατήματα» στα πλευρικά μαρσπιέ.

Όλο το εξωτερικό «νοικοκύρεμα» υποστηρίζεται το ίδιο δυναμικά και κάτω από το καπό. Η DMC άλλαξε τα φώτα στον 6,5λιτρο V12, εγκαθιστώντας του ξεχωριστές πεταλούδες σε κάθε κύλινδρο, νέα φίλτρα καυσίμου, γραμμές τροφοδοσίας, αντλίες βενζίνης και μπεκ. Όλα αυτά παράλληλα με την προσθήκη ενός twin-turbo και την εκ νέου χαρτογράφηση της ECU.

Η DMC δεν δίνει στοιχεία σχετικά με την αύξηση της ισχύος, αλλά από την περιγραφή του αυτοκινήτου «LP988» είναι κατά 99% ασφαλές να πούμε ότι αυτή η Aventador ανέβηκε από τα 700 PS του στάνταρ αυτοκινήτου στα 988 PS. Μέχρι στιγμής, η πιο δυνατή Aventador που είχαμε γνωρίσει ήταν η βελτιωμένη από τη Novitec.

[Πηγή DMC]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube