Lexus LC 500 και LC 500h by Liberty Walk

Lexus LC 500 και LC 500h by Liberty Walk

Το εντυπωσιακό κουπέ της Lexus «έπεσε» στα χέρια του ιαπωνικού βελτιωτικού οίκου.

Το κορυφαίο κουπέ της ιαπωνικής premium μάρκας της Toyota παρουσιάστηκε στην Έκθεση NAIAS του 2016 και η ξεχωριστή εμφάνισή του τράβηξε το βλέμμα του κοινού με το καλημέρα.

Το LC βασίζεται στην πλατφόρμα GA-L, ειδικά εξελιγμένη για πισωκίνητα μοντέλα, την οποία χρησιμοποίησαν σταδιακά όλες οι μπερλίνες στη γκάμα της εταιρείας. Ο 5λιτρος V8 ατμοσφαιρικός κινητήρας είναι ο ίδιος που χρησιμοποιούν τα GS F και RC F, αποδίδοντας 477 PS στις 6.400 rpm και 54 kgm ροπή από τις 4.800 έως και τις 5.600 rpm. Το ολοκαίνουργιο αυτόματο κιβώτιο της Aisin με τις 10 σχέσεις ντεμπούταρε στο LC και χρησιμοποιείται επίσης σε διάφορα άλλα μοντέλα της Lexus. Το ίδιο και το νέο υβριδικό σύστημα του LC 500h με τον V6 των 3,5 λίτρων και τη συνδυασμένη ισχύ των 300 PS.

Όπως μπορούμε να αντιληφθούμε με ευκολία, όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τράβηξαν την προσοχή της LB, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει δύο κιτ που αφορούν την αισθητική του μοντέλου. Μπορούν να τοποθετηθούν και στις δύο εκδόσεις κινητήρα και η τιμή τους κυμαίνεται από τις €11.150 έως τις €16.200, ανάλογα με την ποιότητα του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί: πολυεστέρα ή CFRP (πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα).

Πέρα όμως από τα αεροδυναμικά βοηθήματα, η Liberty Walk διαθέτει πληθώρα σχεδίων για τους τροχούς, εξατμίσεις ελεύθερης ροής και αερανάρτηση (€6.500) που «βοηθάει» στις πόζες.

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube