Lamborghini με δίλιτρο μοτέρ VW! [videos]

Lamborghini με δίλιτρο μοτέρ VW! [videos]

Έχουμε δει κι αν έχουμε δει τερατώδεις engine swaps, αλλά τέτοιο ιερόσυλο downsizing πρώτη φορά βλέπουμε.

Γιατί αρέσουν οι Lamborghini; Για την εμφάνιση και τον ήχο τους. Και ο ήχος τους ξεχωρίζει διότι προέρχεται από ατμοσφαιρικά πολύστροφα μοτέρ V10 και V12.

Κανένας σώφρων ιδιοκτήτης Lambo δεν θα άλλαζε λοιπόν το πολυκύλινδρο διαμάντι με ένα 2λιτρο μοτέρ VW, και μάλιστα παλιάς γενιάς. Σωστά;

Λάθος! Η βραζιλιάνικη Mottin Racing, που αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής της χώρας, αποφάσισε να βγάλει από μια Gallardo τον V10 των 5,2 λίτρων και να τον αντικαταστήσει με έναν 2λιτρο, 20βάλβιδο τούρμπο της VW!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Lamborghini Gallardo Spyder LP570-4 Performante

Τι έπιασε τους Βραζιλιάνους κι έκαναν αυτό το ιερόσυλο downsizing; Δεν είναι ξεκάθαρο, αλλά υπάρχουν κάμποσες θεωρίες:

Η πιο λογική είναι ότι ο V10 έσπασε για κάποιο λόγο, οπότε τοποθέτησαν στη Lambo ό,τι είχαν πρόχειρο – κι ο VW AP 20V Turbo είναι πολύ διαδεδομένος στον βελτιωτικό και αγωνιστικό χώρο της Βραζιλίας.

Η δεύτερη θεωρία είναι ότι στους αγώνες αντοχής χάνεται πολύς χρόνος στις στάσεις ανεφοδιασμού, οπότε ένας οικονομικός δίλιτρος μπορεί να έχει κάποιο πλεονέκτημα απέναντι στον αδηφάγο V10. Ή να είναι και πιο αξιόπιστος, δεδομένου ότι είναι δοκιμασμένος και τον ξέρουν καλά.

Τέλος, το Engine Swap Depot πιθανολογεί ότι, επειδή η Mottin Racing συμμετέχει με κάμποσα αγωνιστικά στο πρωτάθλημα, ίσως να ήθελε τον V10 για να τον βάλει σε κάποιο πρωτότυπο που θα έφτιαξε.

Εν πάση περιπτώσει, η Gallardo-VW έχει ενδιαφέρον. Και στο κάτω-κάτω, δεν πρόκειται για τόσο μεγάλη ιεροσυλία, αφού διάλεξαν μοτέρ μέσα από το… VW Group!

[Πηγή: Road & Track]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube